Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Általános iskolai tanár +...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Általános iskolai tanár + PhD-t végzett vezető beosztású házastársak között státuszszakadék tátong?

Figyelt kérdés

Az a kérdés ihletett, amiben egy HR-es pasi az orvos barátnőjéről írt.

Én a tanár vagyok. Azt a tárgyat tanítom kis lüke tiniknek rettenetesen alapszinten, amiből a házastársamnak (nemet direkt nem írok) doktorija van. Ő egyetemen tanít, plusz az iparban vezetője egy rakás szintén nagyon okos fejlesztőmérnöknek.

Most nekem kevesebbnek kellene éreznem magam?

aug. 19. 16:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Vicces kérdés azért, mert én ismerek olyan PhD-fokozattal rendelkező kollégát, aki mellékállásban történelmet tanít egy gimnáziumban, de mivel 8 osztályos iskola, ezért van köztük általános iskolás korosztály is, tehát 11-14 évesek.

Amúgy nem ezen múlik. Én is tanítottam, tanári diplomám van. 2 évig bírtam, utána rájöttem, hogy nem nekem való. Egyszerűen felőrölt idegileg. Inkább elmentem PhD-zni, kutatni. Pedig a tanárszakot is jó eredménnyel végeztem, de nem jelent semmit, mert nem nekem való ez a munka. Más meg tanárnak született és hülyét kapna, ha tanulmányokat kéne irogatnia. Ki mire alkalmas.

aug. 21. 14:22
 12/15 anonim válasza:
88%

10s: ma már nem kell végzettség a tanároknak, csak legyen valaki. (Bár nyilván majdnem mindenkinek van.)

Amúgy nálunk is ez a felállás, én PhD-sként annyival nagyobbra tartom a tanári pályát, hogy ott minden nap vásárrq kell vinned a bőröd. Persze PhD-val is sok mindent lehet csinálni, de alapból azért jobban meg lehet élni Magyarországon VV előtaggal mint dr-rel. Egy tanár többet is keres olykor, mint egy egyetemi oktató, ahol elvárás a PhD és 217k nettó a kezdőbér

aug. 22. 07:31
 13/15 anonim válasza:
76%
Utolsó vagyok, bocsánat most láttam a vezető beosztást, akkor sztorno a fejtegetésem. Ezzel együtt se tartom túl nagynak a szakadékot.
aug. 22. 07:32
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, hogy kisebbrendűségi érzés legyen ebből. Két ember, ha szereti egymást és jól kijönnek, van közös érdeklődési körük, nem foglalkozik ezzel. Ha valaki ezen problémázik, az önértékelési zavarra utaló jel.
aug. 22. 13:24
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Rokonságban ismertem olyat aki szintén tanár volt. A felesége meg középsulit is nehezen végezte el (nem volt hülye csak lusta meg beteges). A családjában senkinek nem volt egyetemi végzettsége. Az egész családja mindig le is nézte a tanárt. Nekik csak a fizikai munka számított "igazi" munkának...
aug. 24. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!