Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Általános iskolai tanár + PhD-t végzett vezető beosztású házastársak között státuszszakadék tátong?
Az a kérdés ihletett, amiben egy HR-es pasi az orvos barátnőjéről írt.
Én a tanár vagyok. Azt a tárgyat tanítom kis lüke tiniknek rettenetesen alapszinten, amiből a házastársamnak (nemet direkt nem írok) doktorija van. Ő egyetemen tanít, plusz az iparban vezetője egy rakás szintén nagyon okos fejlesztőmérnöknek.
Most nekem kevesebbnek kellene éreznem magam?
Vicces kérdés azért, mert én ismerek olyan PhD-fokozattal rendelkező kollégát, aki mellékállásban történelmet tanít egy gimnáziumban, de mivel 8 osztályos iskola, ezért van köztük általános iskolás korosztály is, tehát 11-14 évesek.
Amúgy nem ezen múlik. Én is tanítottam, tanári diplomám van. 2 évig bírtam, utána rájöttem, hogy nem nekem való. Egyszerűen felőrölt idegileg. Inkább elmentem PhD-zni, kutatni. Pedig a tanárszakot is jó eredménnyel végeztem, de nem jelent semmit, mert nem nekem való ez a munka. Más meg tanárnak született és hülyét kapna, ha tanulmányokat kéne irogatnia. Ki mire alkalmas.
10s: ma már nem kell végzettség a tanároknak, csak legyen valaki. (Bár nyilván majdnem mindenkinek van.)
Amúgy nálunk is ez a felállás, én PhD-sként annyival nagyobbra tartom a tanári pályát, hogy ott minden nap vásárrq kell vinned a bőröd. Persze PhD-val is sok mindent lehet csinálni, de alapból azért jobban meg lehet élni Magyarországon VV előtaggal mint dr-rel. Egy tanár többet is keres olykor, mint egy egyetemi oktató, ahol elvárás a PhD és 217k nettó a kezdőbér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!