Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van manapság is rengeteg boldogtalan házasság, mikor manapság már szerelemből kötnek az emberek házasságot?
Mert az emberek
- változnak,
- rossz döntéseket hoznak,
- nem tudják mi kell nekik igazán.
Mert nem adnak annyi fizetést a többségnek, hogy egyedül megéljen, így kényszerből kell valaki.
Ez már nem egy jó alap, főleg, hogy x év után mindenkinek előjön olyan énje, amire nem is számítasz.
Ma is vannak boldog házasságok.
És a boldogtalanoknak könnyebb véget vetni.
Nem tudom, de sokat gondolkodtam már rajta. Olyan öreg vagyok, hogy a nagyszüleim idején még létezett elrendezett házasság . Az apai nagyszüleim így kerültek össze. Mondjuk ők is rábólintottak, de az anyák hozták össze az ismeretséget, és mivel nem ellenkezk a fiatalok, pár hónap múlva esküvő volt.
A másik ágon szerelmi házasságot kötöttek a nagyszüleim. Amennyire utólag meg tudom ítélni, nem volt jobb a kapcsolatuk, sőt a szabad választás következtében a családi támogatottságuk is féloldalassá vált, ami nem segített nekik.
A szerelem nem megoldás mindenre. Egy kapcsolatot sikeresen működtetni olyan készségekel lehet, amik hiánya pont a szerelmes állapotban nem is tűnik fel, vagy azt hisszük , hogy megoldásukhoz elegendő a szerelem maga.
Mert a szerelem nem elég egy jó házassághoz, ennél sokkal több kell. Pl. hasonló gondolkodásmód, hasonló habitus, érdeklődési kör, bármilyen furcsa is, hasonló anyagi helyzet, hasonló szexuális vérmérséklet, stb.
És ha mindezek megvannak, még akkor is sűrűn előfordul, hogy a házastársak az évek alatt elfejlődnek egymás mellett, nem azonos sebességgel és nem azonos irányba fejlődnek és kiüresedik a kapcsolat.
Hogy miért? Elég megnézni ennek a kategóriának a kérdéseit. Full beteg a társadalom nagy része.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!