Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha házasként veszek egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha házasként veszek egy ingatlant az lehet csak az enyém?

Figyelt kérdés
A kérdés lényege, hogy házasok vagyunk a feleségemmel. Én tervezek venni egy házat hitel igénybevételével. Viszont úgy szándékozom, hogy a hitelbe semmilyen módon sem vonnám bele őt mint kezes vagy bármi. Kizárólag én lennék az egyetlen hiteligénylő. Ebből adódóan és, hogy a hitelen kívül bizonyítottan csak az általam megkeresett vagyonból lenne vásárolva az ingatlan lehetséges az, hogy csak én legyek a kizárólagos tulajdonos? Vagy ha tulajdonjoga van is mivel az én vagyonomból lett csak vásárolva így később ha eladásra, válásra kerülne sor akkor ne tartozzak felé?

júl. 12. 07:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

8-as ez nem így működik.

A vagyonközösségnek pont ez a lényege.

Van egy férj mondjuk aki kellően jól keres ahhoz, hogy a feleség háztartásbeli legyen. Hiába nem tesz hozzá a feleség a kasszához, akkor is ugyanannyi joga van a ház feléhez, a "pénzed" feléhez stb..

Felveheted TE a hitelt, intézheted te a herce hurcát és fizetheted kvázi a "saját" keresetedből ezzel nincs gond, de ez attól még az ővé is lesz.

júl. 12. 09:34
 12/13 anonim ***** válasza:
54%
Ja, nem tudtam, hogy váltok, és hogy a feleséged lemond az őt illető vagyonról. :D Akkor más a helyzet!
júl. 12. 09:37
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
És nyilván, ez esetben érdemes a válás után vásárolni saját részre az ingatlant...
júl. 12. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!