Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan rudom rávenni a feleségemet? Mivel érvelhek neki?
Mert belegyezett a kérdező, hogy közös szobában aludjon mindkettő gyermekkel. Nem kellett volna. Bár ha éjjelente 2 óránként fel kellett hozzájuk kelni könnyebb ha közelebb van, vagy ha befekteti maga mellé. Egy csomó nő hiába rakja le külön szobába akkor se jön össze. A kisbabán múlik milyen alvó, mennyiszer kel fel enni éjjelente.
Én tőlem nyugodtan aludjon külön, de akkor nagyon tudatosan, következetesen kellene hozzá állni.
Jó darabig eltartHAT míg megszokja, de ha nem bánják egyiken se akkor hajrá.
#21 altattam volna én a gyerekeimet külön szobában, külön ágyban nagyon szívesen, de akkor meg én nem aludtam volna semmit. Van azért az a szint, amikor úgy van vele az ember, hogy inkább bevállalja az együtt alvást, akár egy ágyban is egy kis kényelmetlenségért cserébe, minthogy óránként 4-5x (nem éjszakánként! Óránként) rohangáljon a gyerekhez éjszaka, mert nem tud úgy aludni, ha nincs mellette az anyja. Nekem mindkét gyerekem ilyen volt, lerakni még napközbeni alváshoz is küzdelmes volt őket, ha sikerült is, negyedannyi ideig aludtak, mint velem összebújva, rajtam lógva így-úgy, de éjszakára egyértelműen nem volt opció, egyszerűen kb 5 percen belül már felébredtek. Ha az ember szeretné túlélni a kisbabás időszakot, lehetőleg úgy, hogy a gyerek is túléljen, az ilyenkor átgondolja, mennyire fontos a külön altatás és mennyire nem. És miután már van egy jól bevált rendszer, ami működött 1-2-3 hónapos korában, akkor ha ez a rendszer működik még 1 évesen is, ami még mindig nem a legkönnyebb időszak a gyerekek alvásánál, mert hát mozgásfejlődés, fogzás, beszédfejlődés, szeparációs szorongás, ilyen-olyan nyűgök, akkor nem fog csak azért erőszakot tenni magán, merthogy mások szerint ettől anyatigris.
Legalábbis, nálunk így alakult ki, hogy mindkét gyerek velünk alszik. Nem féltem őket semmitől, magamat féltem attól, hogy összeessek másnap és nem tudom ellátni őket. Akinek pocsék alvó gyerekei vannak, és a kérdezőéknél ez simán lehet, annak bizony ezt nem kell magyarázni.
Nem 1 évesen akarom a kisebbet a szobájába tenni, hanem akkor, amikor kinővi a kiságyát. Kétlem, hogy az 4-5 éves koráig jó lesz neki.
Tényleg csak az alvásról van itt szó. Ahogy nézni ahogyan alszik. Hát a vele való alvás pokol lesz, mert nagyon rondán alszik. Abból nem fogok kérni.
A nemi élet teljesen rendben van, mindkettőnknek van rá igénye. Ahogy a kettesben eltöltött időre is.
Ráadásul sokat szoktam segíteni munka után. Ezekkel nincs gond. Csak a feleségem irracionális elképzelésével.
Mit segítesz munka után????
Kinek?
Ő is neked segít azzal hogy helyetted is neveli a gyerekeket ?
Te nem segítesz neki, hanem a te dolgod is ugyanúgy a rend , a tisztaság, a gyerekek, a főtt étel!!!
Te nem egy haver, barát vagy aki néha beugrik segíteni.
Hanem a te dolgod.
Sőt ha ő éjszakázik, pelenkázik, etet, itat, mesél, ölbe cipel, akkor abba nem sok minden más fér bele.
Ott élsz, nyugodtan elpakolhatsz, porszívóznatsz, mosogathatsz , teregethetsz, stb.
Te dolgod meg az övé.
Ketten vagytok felnőttek abban a házban.
Szerintem az lenne a jó, ha külön szobába aludna akkor a hatéves, mert vele nincs már gond, nem kell hozzá kelni. Ha lenne egy másik szoba, akkor az egyéves aludna a rácsosban, vagy amiben alszik, és egy másik ágyban pedig az anyuka, mivel az egyéves általában nem alussza át az éjszakát, egyszer-kétszer kelhet.
Majd, amikor már átalussza az éjszakát, két-három évesen teljesen mehet külön, legjobb lenne, ha a két gyereknek lenne külön-külön szoba.
Én az apukával értek egyet.. sosem voltam azok pártján, akik nem szoktatják saját ágyba a gyereket.
Tehát, elaltatni az egyévest, kimenni a szobából, és amikor az anyuka is megy aludni, odamegy be, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!