Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek egy kihűlt házassá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek egy kihűlt házasságban újra lehet éleszteni a régi szerelmet egymás iránt?

Figyelt kérdés

12 éve vagyok együtt a férjemmel.2 gyerekünk is van.Külső szemmel nézve szépen élünk.Nagy,közös ház,gyerekekkel programok,össze is illünk.Mikor összejöttünk a férjemmel 12 évvel ezelőtt,nagy,lángoló szerelem volt.

Azonban az évek alatt (főleg az elmúlt 2-3 évben) sok vita,veszekedés volt köztünk.Nem tagadom,ebben én is részt vettem,az én hibám is.

Én szeretem a férjem,elképzelni sem tudnám az életem nélküle.

Férjem azt mondta,hogy ő is szeret.

De már nem azzal a lángoló,rózsaszín ködös szerelemmel.

Az elmúlt időszakban sajnos egy harmadik fél is bekerült,aki iránt elkezdett érzelmeket táplálni (nem feküdtek le).De úgy gondolom,hogy ez a harmadik fél is a sok vita és gond miatt kerülhetett be a házasságunkba.Vele most igyekszik megszüntetni ezeket az érzéseket,mert ránk,a családjára szeretne fókuszálni.

Szóval szerintetek munkával és sok egymásra figyeléssel, közös programokkal egy megromlott házasságba életre kelthetőek még ilyen fajta érzelmek?

Tudom,sokan azt mondják,hogy a lángoló, rózsaszín ködös szerelem nem tud megmaradni örökké,az átalakul társ-szeretetté. Én a férjemet a társamként szeretem, akit egy életre választottam.

2024. jún. 10. 13:30
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Sok év együttélés, házasság után természetes, hogy nem lángol a szerelem 100 %-on. A kérdés inkább az, hogy a szerelemből (írtad a kapcsolat elején volt) átalalkult szeretet, kötelék milyen erős köztetek?

Mivel írtad, hogy bekerült egy harmadik fél is a házasságotokba, aki iránt ráadásul érzelmeket is táplál, hívjuk ezt szerelemnek, így nehéz ügy, de nem lehetetlen. Lehet, hogy a harmadik személy iránt a sok gond miatt figyelt fel, és mivel ő nagyon megértő, kedves volt vele, ami te nem voltál az elmúlt időszakban, így érzelmeket kezdtek táplálni, amik akár fel is erősödtek.

Nagyon fontos, hogy mivel van 2 gyerek is, akik gondolom kiskorúak még, így nem szabad egyből feladni, ha egyébként mindkét fél részéről mutatkozik hajlandóság a házasság rendbetételére.

Párterapeuta esetleg segítségetekre lehet abban,hogy el tudjatok indulni egy megfelelő kommunikáci irányába, hogy egyáltalán tudjatok beszélni arról, hogy mi a probléma.

Szorítok nektek! Sajnos én is átéltem (még mindig tart) hasonlót. :(

2024. jún. 10. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem igen, de csak akkor, ha mindkét fél hajlandó tenni érte.
2024. jún. 10. 17:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A házasság már tönkrement. Elmúlt a szerelem és ő már más személlyel pótolta az érzést. Érzelmileg hűtlen hozzád és sajnos nincs kizárva, hogy fizikailag nem csalt meg, nem csal jelen időben vagy nem fog megcsalni. Mondani mondhat bármit, de ezek után hogyan bízhatsz benne meg? Ráadásként ha el is felejti a harmadik személyt a jövőben még jöhet újabb harmadik személy és ugyanott fogsz kikötni mint jelenleg. Ide a programozás, együtt töltött romantikázás már kevés. A harmadik személy előtt kellett volna mindezeket a tevékenységeket bevetni. Ez így csak erőltetett menet.
2024. jún. 13. 08:09
 4/7 anonim válasza:
54%

3-as válaszoló:

Azért ez elég feketefehér megítélése a helyzetnek.

A legtöbb hosszú ideje fennálló párkapcsolatban/házasságban statisztikailag előbb vagy utóbb történik valami hasonló, amire a legtöbb ember vagy pár valószínűleg nem reagál jól.

Az első hozzászólóval értek egyet. Ha még láttok arra esélyt, hogy helyrehozhatjátok ezt a házasságot/kapcsolatot, főleg tényleg azt is figyelembe véve, hogy 2 gyermek is jelen van, így kötelességetek igyekezni és ezen dolgozni.

A harmadik féllel le kell zárni azt a "kapcsolatot" és a kialakult érzések ellen küzdeni kell, nem szabad tovább teret engedni azoknak.

S bár úgy tűnhet elsőre, de nem az a valódi probléma, hogy a párja érzelmeket táplál valaki más felé. A valódi kérdés az, hogy képesek-e és egyáltalán őszintén akarjákk-e egy egészen új fajta, őszintébb szövetségre épülő párkapcsolattá átalakítani a saját kapcsolatukat. Szerintem ha szeretik egymást és tesznek is érte, akkor ez lehetséges.

A házasság kemény dolog, amiért nap mint nap dolgozni kell! Nehéz helyzetbe kerültetek, de talán még nem késő.

2024. jún. 13. 09:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#4:

Nem kell egyérteni velem se neked, se a kérdezőnek vagy akár másoknak.

Én úgy gondolom, hogy már elkéstek azzal, hogy fellobbanjon a parázs lánggá, vagy jobb legyen a házasság mert a másik egyén előtt kellett volna törekedni rá.

Így már ez fölösleges herehurca és főként a gyerekek miatt kerül rá sor.

Pluszban míg a kérdező kitartott mellette, nem lelkizett más férfinak addig a férje megtette és most ott tartanak, hogy még mindig egy légtérben van azzal a másik nővel naponta - gondolom munkatársak - ahelyett, hogy felmondana, vagy legalább más részlegre kéretné magát.

Ott tartanak, hogy a férj legszívesebben azzal a nővel lenne együtt hiába "partiznak" együtt, hiába szexelgetnek.

A fellángolás amúgy is eltart maximum 2 évig, ha szerencséje van a kérdezőnek akkor hamarább eltűnik az érzés, de ha nem, vagy obszeszív módba kapcsol a férj, valamint kiderül, hogy mégiscsak félrekettyintett akkor aztán tényleg hiábavaló a párterápia, pszichológus, együtt eltöltött idő kettesben.

Most várjon rá akár éveket míg ő "kiszeret" a másik nőből? Pontosan azért mert gyermekeik vannak nem kéne. Addigra testileg/lelkileg kikészül. Én szerintem annyit nem ér a férj, házasság egyáltalán.

Azt se felejtsük el, hogy az is előfordulhat, hogy újabb harmadik személy tűnhet fel ha ezt a nőt elfelejti végre, vagy a kérdezőnek más férfi.

Ami nem működik azt kár erőltetni.

A gyerekeknek attól rosszabb nincs minthogy az anyjuk szétesik vagy/és az apjuk nincs lelkiekben mellette.

A gyerekek amúgy se hülyék, érzik, hogy valami nem stimmel.

Irtózatosan rossz mintát reprezentálnak mindketten mint szülők számukra.

De tessék próbálkozni nyugodtan. Nem az én életem megy tönkre egy hűtlen férfi miatt.

2024. jún. 13. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Fúh, ez durva.

Kérdező ő mondta el neked, hogy érez iránta valamit, észrevetted rajta és kiszedted belőle, vagy pl. belenéztél az üzeneteibe mert feltűnt, hogy még jobban eltávolodott tőled mint volt? Annyit tudok biztosan hogyha nem önszántából mondta el neked az érzelmi megcsalást hanem te jöttél rá akkor csak annyi történt, hogy nem tudta elvinni pár körre mert leleplezted időben. De természetesen lehet, hogy hazudott neked és (még mindig) szeretői viszonyt folytatnak.

"Szóval szerintetek munkával és sok egymásra figyeléssel, közös programokkal egy megromlott házasságba életre kelthetőek még ilyen fajta érzelmek?"

Egyértelműen nem mert ha egyszer valakiből valaki kiszeret már akkor nem szerethet belé kétszer. Inkább más személybe esik belé mint ahogyan meg is történt a pároddal.

"Én a férjemet a társamként szeretem, akit egy életre választottam."

Ha ő kikacsintott, megcsal téged érzelmi szálon, netán csókok, orális szex, szex lezajlott köztük akkor ő téged már lecserélt.

A szeretet, tisztelet, szerelem szép dolog, de ha csak kölcsönös. Hűséget fogadott neked, megfogadta, hogy jóban-rosszban a templomban és annak ellenére mégse tartott ki melletted. A hűség döntés kérdése, ő eldöntötte, hogy azzal az alakkal beszélgetni fog, flörtölni fog és oda jutott, hogy érez iránta többet mint kellene. Ha szeret téged legalább egy kicsit akkor nem vesz téged hülyére, ha te meg jobban szereted önmagad mint őt és főként a gyermekeid mint őt akiknek szükségük van rád akkor inkább elválsz, kihevered. Majd ha beléd botlik értékes férfi, sőt a "Nagy Ő" akkor ő lesz az életre szóló társad, szerelmed és természetesen viszonzott lesz az érzés.

(A férjecskédd nem a "Nagy Ő" számodra, csak egy megálló. Elnézed neki a hűtlenséget és ő felbátorodik és megcsal ezerszer is ha lehetősége van, lesz rá.)

2024. jún. 13. 10:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2024. jún. 13. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!