Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerelmi háromszög esetén a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmi háromszög esetén a családotokat választanátok vagy a szerelmeteket?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve tart ez a dráma. Beleszerettem valakibe, egy olyan nőbe, akivel lelkitársak vagyunk, teljesen összepasszolunk.Otthon elmondtam már az elején, feleségem először kiborult, de azóta támogatóan viselkedik, biztosított arról, hogy szeret. Én is szeretem még, de nem úgy, mint a másikat, máshogy... A másik nő iránt nagyon intenzívek ezek az érzelmek. Teljesen beleszerettem, nem tudom kiverni a fejemből.

Van 2 gyönyörű gyerekünk, akiket nagyon szeretek.

A mindennapok jól működnek, szép életünk lehetne a családdal.

Az igaz, hogy voltak veszekedések, de most ezek visszaszorultak. Ez egy krízishelyzet, tudom.

Nem akarom szétrombolni a családom, de egyszerűen a másik oldalon az érzéstől sem tudok szabadulni! Viszonzott ez a szerelem.

Azt hittem, hogy közel 1 év elegendő lesz ahhoz, hogy leépüljenek az érzések ha nem tartunk fenn viszonyt, de úgy tűnik mégsem elég. :(

Beleőrülök, nem tudom, mitévő legyek.

Elsősorban olyan emberektől várok választ, akik átéltek már hasonlót!

2024. jún. 6. 11:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ott kezdődik a dolog, hogy nem kellett volna olyan szituációt teremtened ill. hagynod, hogy beleszeress másba.
2024. jún. 11. 08:16
 12/17 A kérdező kommentje:

11-es: Igen, ez nyilvánvaló.De ez az egész csak úgy magától megtörtént, tulajdonképp nem is számítottam arra, hogy jöhet még ilyen érzés számomra.

Amikor ez jött, akkor teljes mélyponton volt a házasságunk, nagyon sok volt a veszekedés és a balhé. De e téren rengeteget javult a helyzet otthon, nagyon pozitív változások történtek azóta otthon. Tulajdonképpen ha akkor ilyen lett volna otthon a helyzet mint most, akkor úgy gondolom, hogy esélytelen lett volna, hogy kialakuljon egy ilyen érzelem egy másik ember iránt. De sajnos ez akkor megtörtént, és nagyon nem tudok szabadulni ettől.

2024. jún. 12. 14:08
 13/17 anonim ***** válasza:
64%
a szerelmet kell választani, főleg ha a lelkitársadnak érzed. Egész életedben bánni fogod, ha hagyod elveszni ezt a lehetőséget. Csak a gyerekek miatt nem kell leélned az életed egy olyan nő mellett, akivel nem ezt érzed. A gyerek pedig megmarad, tehát nem veszíted el a családodat.. Sőt sokkal jobb lehet velük a kapcsolatod, főleg ha nem állandó balhéban nőnek fel, mert ugye lehet ami most van csak időszakos a problémák visszatérnek. Ráadásul te is boldogabb kiegyensúlyozottabb lehetsz, így még jobb apává válhatsz.
2024. jún. 17. 20:28
 14/17 anonim válasza:
35%

Én azokkal értek egyet,akik a családot választanák...Ki is fejtem,és ha leszavaznak,attól ezek még örök érvényű igazságok.

Amennyiben a feleségeddel azért házasodtatok össze,mert szerettétek/szeretitek egymást,mert közösen terveztétek a jövőtöket,együtt álmodtátok meg,hogy milyen lesz közös életet építeni,akkor ezt tanácsolnám (ha csak érdekházasság volt,vagy épp valamilyen kényszer állt fenn,az más kérdés,de nem ezt feltételezem a leírtak alapján):

Igyekezz lezárni ezt a "szerelmet", amit most a kolleganőd iránt érzel.Hisz nem is olyan rég még a feleséged iránt is ezt érezted,nem hiába kötöttétek össze az életetek.Tudod mindenki életében jöhetnek kísértések,csábítások... sajnos (és ez a te hibád), te engedtél most ennek,belementél a játékba valószínűleg azért,mert otthon sok volt a feszültség.De 14 év hosszú idő,és bizony minden hosszútávú kapcsolatban/házasságban jöhetnek hullámvölgyek.

Ti,de főleg te ezt nem kezelted jól,mert NEM a félrekacsintás a megoldás!

TE felelősséget vállaltál az esküvőd napján a leendő családodért és feleségedért,és ő is fordítva.Tartsd magad ehhez!Egy családot nem szabad szétszakítani,szétrombolni felelőtlenül!

Ha még van szeretet és tisztelet a feleséged irányába,akkor igenis meg kell próbálni helyre hozni a dolgokat,azt a másik nőt meg kiverni a fejedből!

Próbáljatok minél több közös programot csinálni,élni a mindennapokat lehetőleg a tőletek telhető legjobb formátok szerint.

Mindig meglepődök,amikor olvasom a hozzászólásokat,hogy hány olyan ember van,aki csak úgy szétszakítaná a családját egy hirtelen jött fellángolás miatt.Az az érzése az embernek,mintha a mai világban a házassági eskü mit sem érne...Pedig annak kellene a legfontosabbnak lennie,amit annak idején megfogadtatok egymásnak (jóban rosszban kitartani egymás mellett...sajnos ez most a rossz része...).

Igen,én még hiszek ebben... és abban is,hogy a gyerekeknek egy kerek családban a legjobb felnőniük,ahol nem egyik héten itt vannak a másik héten meg amott,hanem ahol stabilitásban és biztonságban tudnak felnőni úgy,hogy a szüleik közösen gondoskodnak róluk...

Persze más a téma,ha bántalmazásról (akár fizikai akár lelkiről van szó), vagy ha állandósult durva balhék vannak a szülőpáros között, akkor nyilván az már másik helyzet. De a topikindító esetében nem erről van szó ha jól értelmezem.

Kitartást,nem egy könnyű helyzet,de sikerülni fog!

2024. jún. 18. 11:32
 15/17 anonim válasza:
Kedves kérdező! Arról még nem írtál semmit, hogy a szerelmed, a másik nő hogyan áll hozzá mindehhez, őt hogyan érinti. Mert szerintem az is nagyon sokat számít egy ilyen helyzetben. Akarja például, hogy elköltözz a családodtól (mondjuk hozzá), és elválj? Okoz ez neki bármilyen lelkifurdalást? Egy év nagyon hosszú idő, ez alatt az ő részéről sem lankadt a szerelem? És még egy utolsó: ha a feleségedet egy másik férfi oldalán látnád később, az hogyan érintene téged?
2024. jún. 19. 16:54
 16/17 A kérdező kommentje:

A másik oldalon lévő,akibe sikerült beleszeretnem is családos. Kisgyerekkel, férjjel, közös otthonnal stb. Ott is rengeteg meg nem beszélt konfliktus volt a házastársak között, amikor ez az egész kialakult köztünk...

Fogalmam sincs,hogy ennek hatására kerültünk-e közelebb,de ezeknek a dolgoknak a megbeszélésével indult el minden...hirtelen azon kaptuk magunk,hogy nem csak munkahelyi és általános dolgokról beszélgetünk,hanem az otthoni dolgokról stb...Elég hamar kiderült az is,hogy azért ez jóval több,mint munkahelyi kapcsolat,de akkor még vonzalomként éltem meg.Rá 1 vagy 2 hónapra jött a felismerés,hogy beleszerettem,és ez kölcsönös volt.

De közben mindkét oldalon ott voltak és még mindig vannak a házastársak,gyerekek stb. ... tudom, vastagon hibás vagyok ebben, hogy ez kialakulhatott egyáltalán. De most már csak azt akarom,hogy vége legyen ezeknek az érzéseknek, mert így hiába akarok gőzerővel a családom felé koncentrálni, mindig jönnek rosszabb napok, amikor kicsit megzuhanok...

2024. jún. 20. 11:49
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

14, nem az emberek vannak a házasságért, hanem a házasság van miértünk. Nagyon hangzatos és pátoszi a házastársi eskü, meg a kerek család, de akkor ezek szerint az egyéni boldogság nem számít. Kérdés az, hogy megéri azt az egyetlen 1 darab életünket leélni az ideológiák mentén. Csak azért, hogy minden szép legyen és kerek legyen, ugyanakkor mi magunk boldogtalanok vagyunk benne.

Az ilyen szerelmi háromszögekben valójában nem is az a kérdés, hogy kit válasszak. Hanem a fő iránymutató itt, hogy a házasság már teljesen halott, mert egyáltalán be tudott jönni egy 3.

A 3. személy igazából mindegyis...ha most nem is őt választaná, és érzéseit elfojtva tovább szenvedne az eredeti kapcsolatban, csak idő kérdése, amíg valaki, vagy valami borítana mindent. Csupán a család szentségéért így meghazudtolni magunkat, az érzéseinket, teljes önkínzás. És boldogságot, szeretetet is csak egy boldog kiegyensúlyozott ember adhat. Akkor lesz mindenki más is boldog, ha apa, anya jól van a saját bőrében, a saját életében. És ha ez így ebben a formában nem valósul meg, akkor váltani kell.

2024. jún. 21. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!