Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kihűlt házasság esetén jogosan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kihűlt házasság esetén jogosan érzem ezt?(részletek lent)

Figyelt kérdés
A feleségemmel úgy élünk együtt egy háztartásban mintha lakótársak/szobatársak lennénk. Rendezett körülmények között élünk. Én 35 ő 34 éves. Nincs gyerekünk. Ő nem is szeretne. 8 órás irodai munkám van, de mellette szoktam hétvégente pultosként is dolgozni kis bevétel kiegészítés céljából. Pár hete jött egy új pultos hölgy a szórakozóhelyre ahol dolgozom. Összeismerkedtünk, összebarátkoztunk. Nem történt semmi köztünk. Neki is van párja. Viszont tegnap éjjel már feltűnt, hogy amikor csak lehet egymáshoz érünk. Találkozáskor vagy elköszönéskor ölelkezünk. Jól esik kontaktba kerülni vele. De nem tudom, hogy csak azért ilyen jó mert ki vagyok éhezve a szeretetre. Jelzem szeretetre, nem szexre. Vagy elkezdtem többet érezni iránta. Kicsit össze vagyok zavarodva. Maga a hölgy 29 éves. Vonzó. De nem mozdulnék rá, nem csalnám meg a feleségem. Nem tudom mi legyen, mert csak pár hétig leszünk 1 helyen mert nyárra a Balatonra megy dolgozni. Őszig biztos nem jön vissza. Ha egyáltalán visszajön. Már most hiányzik ha belegondolok. Mit tanácsoltok?

2024. márc. 31. 22:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Segítettetek abban, hogy jó döntést hozzak. Kedves 8-as. Sokszor jeleztem felé, hogy amerre most tartunk az nekem nem oké. Pl. ha szeretgetésről van szó 99%ban én kezdeményezek. Ha szex van, én vagyok az aktívabb. Ha elkezdem masszírozni egy hosszú nap után felnyög, hogy milyen jól esik neki. Bezzeg én ezt nem kapom vissza. Úgy érzem mintha kihasználna és egy szexuális segédeszköz lennék akit elővesz ha kellek neki. Félre ne értsetek támogat ha valamit szeretnék. Majd ha elértem a célomat hozzáteszi miután megdicsért, hogy amúgy ez Nélküle nem ment volna. Szóval köszönjem meg neki...Hát nem. Nektek köszönöm az egyöntetű véleményt amivel megadtátok a lelki kezdőlökést.
2024. ápr. 2. 19:16
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom. Még annyit ha megengedsz hozzáfűzni,hogy Gary Chapmannek van egy olvasmányos könyve - illetve a témát már többfelé ágazva kidolgozta,de a leghíresebb, az Az 5 szeretetnyelv.

Biztos,hogy sokkal nehezebb,mint én el tudom képzelni,mert nem vagyok házas,de ez éppen arról szól,amit a testi kontaktussal kapcsolatban említettél,hogy talán neked ez a szeretetnyelved, így fejezed ki szeretetedet, és ebből is értesz (ha/aki/ahogy/amennyiszer megérint...). De a feleségednek nem ez a szeretetnyelve talán s nem tudatosult benne,hogy neked is mennyire jól esne a kezdeményezés.

A feleségedre rá kéne szólni,hogy ne legyen -talán észrevétlenül s nem tudom,mi okból- "nagyképű", de lehet,hogy neki a szívességnyújtás a szeretetnyelve s hiányzik neki,hogy észrevedd, amikor szívességet tesz. Na de igazából gőzöm nincs,bocsánat,nagyon könnyű innen okosnak lenni.

Meg nyilván a feleségednek is oda kell tennie magát,félre ne érts,tényleg.

Minden jót,

8as voltam:)

2024. ápr. 2. 21:05
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm 8as. Érdekes a gondolatmeneted. És igen nekem az a szeretetnyelvem. Viszont én azt tanácsolom kéretlenül mindenkinek, hogy olyan emberrel kösse össze az életét akivel azonos a szeretetnyelve. Így elkerülik a félreértéseket és mindenki azt kapja amire vágyik.
2024. ápr. 2. 21:28
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi pedig köszönjük a kéretlen tanácsot és a harcaid töredékének a megosztását!:)

U.i.: lehet ez még mindkettőtöknek győztes csata,ha együtt harcoljátok

Üdv, egy reménykedő :D

2024. ápr. 2. 21:34
 15/18 anonim ***** válasza:
12-es: 9es vagyok ismét, ha megkérlek, írnál nekem még hasznos könyveket, esetleg filmajánlót a témában (akár privátban)? A "Tűzbiztos házasság"-ot pont ismertem, de érdekelne még más is. Sajnos eléggé "ki vagyok éhezve" ezen a területen, éppen hullámvölgyben vagyok a házasságomban és minden ilyen építő jellegű olvasmány és/vagy film segítene. Nagyon köszönöm!
2024. ápr. 2. 21:46
 16/18 anonim ***** válasza:

Annyira hálás vagyok,hogy vannak még ilyen emberek,akik helyre akarják hozni a házasságukat,szerintem jó példák vagytok a kitartásra!

15-ös: Sajnos több film nem jut eszembe, de a Gary Chapman könyvet ajánlom páros olvasásra (közös program lehet,ha egy-egy fejezetet együtt olvasok el/egymásnak fel,s rögtön meg lehet beszélni...). Ezen kívül a Kapcsolatra teremtve c. könyv jut eszembe,melyet Sue Johnson és Kenny Sanderfer írt. (Ennek van egy másik változata,ugyanazon íróktól,az Ölelj át!)

És ha megengedsz 2 keresztyén könyvpárost: van a John és Stasi Eldredge 2 könyve, a nőkek írt k. címe az Elbűvölő, a ffiaknak írt a Kalandvágyó,harcos,hős. S van a Priscilla Shirer Eltökélt szívű nők C. könyve, s ennek párja,az Eltökélt szívű férfiak (ezek inkább a magatokkal,Istennel való kapcsolatot segítik,de úgy hiszem,az egymáshoz való kapcsolódásunkban nagy szerepe van annak,hogy vagyunk mi magunk.

2024. ápr. 2. 22:04
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
#16: hálásan köszönöm! :) a keresztény könyveket különösen.
2024. ápr. 6. 09:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Nincs mit, nagy öröm,ha segíthetek valamit. Közben eszembe jutott Mihalec Gábor és Pál Feri. Nekik több előadásuk és könyvük a házasságról szól,s keresztyének is:) Minden jót!
2024. ápr. 6. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!