Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kihűlt házasság esetén jogosan érzem ezt?(részletek lent)
Nagyon sajnálom. Még annyit ha megengedsz hozzáfűzni,hogy Gary Chapmannek van egy olvasmányos könyve - illetve a témát már többfelé ágazva kidolgozta,de a leghíresebb, az Az 5 szeretetnyelv.
Biztos,hogy sokkal nehezebb,mint én el tudom képzelni,mert nem vagyok házas,de ez éppen arról szól,amit a testi kontaktussal kapcsolatban említettél,hogy talán neked ez a szeretetnyelved, így fejezed ki szeretetedet, és ebből is értesz (ha/aki/ahogy/amennyiszer megérint...). De a feleségednek nem ez a szeretetnyelve talán s nem tudatosult benne,hogy neked is mennyire jól esne a kezdeményezés.
A feleségedre rá kéne szólni,hogy ne legyen -talán észrevétlenül s nem tudom,mi okból- "nagyképű", de lehet,hogy neki a szívességnyújtás a szeretetnyelve s hiányzik neki,hogy észrevedd, amikor szívességet tesz. Na de igazából gőzöm nincs,bocsánat,nagyon könnyű innen okosnak lenni.
Meg nyilván a feleségednek is oda kell tennie magát,félre ne érts,tényleg.
Minden jót,
8as voltam:)
Mi pedig köszönjük a kéretlen tanácsot és a harcaid töredékének a megosztását!:)
U.i.: lehet ez még mindkettőtöknek győztes csata,ha együtt harcoljátok
Üdv, egy reménykedő :D
Annyira hálás vagyok,hogy vannak még ilyen emberek,akik helyre akarják hozni a házasságukat,szerintem jó példák vagytok a kitartásra!
15-ös: Sajnos több film nem jut eszembe, de a Gary Chapman könyvet ajánlom páros olvasásra (közös program lehet,ha egy-egy fejezetet együtt olvasok el/egymásnak fel,s rögtön meg lehet beszélni...). Ezen kívül a Kapcsolatra teremtve c. könyv jut eszembe,melyet Sue Johnson és Kenny Sanderfer írt. (Ennek van egy másik változata,ugyanazon íróktól,az Ölelj át!)
És ha megengedsz 2 keresztyén könyvpárost: van a John és Stasi Eldredge 2 könyve, a nőkek írt k. címe az Elbűvölő, a ffiaknak írt a Kalandvágyó,harcos,hős. S van a Priscilla Shirer Eltökélt szívű nők C. könyve, s ennek párja,az Eltökélt szívű férfiak (ezek inkább a magatokkal,Istennel való kapcsolatot segítik,de úgy hiszem,az egymáshoz való kapcsolódásunkban nagy szerepe van annak,hogy vagyunk mi magunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!