Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyakori veszekedés a pénz miatt. Mi lehet a megoldás?
9 éve vagyunk együtt, mióta összeköltöztünk (7év) közös kasszán vagyunk. Ez úgy néz ki, hogy vannak az állandó költségek (hitel,telefonszámla, rezsi,biztosítás) amiket a férjem számlájáról fizetünk ki, ami marad belőle az általában megy a megtakarításba, én a saját fizumból fizetem a kaját, háztartási dolgokat, kivételes kiadások stb. Az utóbbi időben kevesebbet tudunk jóval félretenni, mert az én fizum (380ezer) sajnos nem elég mindenre már jó ideje. Kajára alsó hangon elmegy 250.000, aztán ugye vannak más kiadások is pl.tankolás, öltözködés, programok, 2 cicánk van stb. Ezen a férjem folyamatosan ki van akadva, nem érti meg, hogy tényleg ennyire drága a bolt, és elvárná, hogy ugyanazok az ételek legyenek, mint eddig, de ne költsek többet. Mondtam neki, hogy ha spórolni akar csak a kaján tudunk, de akkor az a jelenlegi színvonalunk rovására is megy. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, halat, sütiket, üdítőket veszünk, és ezeknek nagyon durva áraik vannak. Mivel Ő nem igazán jár boltba, így nem méri fel. Már napi szinten vitatkozik velem, ma is pl, hogy még csak egy hete kaptam fizetés, de már kevesebb, mint 200ezer van a számlámon, és még nem voltam a havi nagybevásárláson.
Folyton idegeskedünk a pénzen, sok a feszkó emiatt, és mindig megkapom, hogy nem tudok vigyázni a pénzre. Hiába mondom, hogy akkor cseréljünk, mert közel azonos a fizetésünk, de nem, neki így kényelmes. Már elegem van, hogy ez napi szinten téma. Van, aki talált már erre megoldást?
#14-nek: azért ez nem ilyen egyszerű. Nem a kormányt akarom védeni, mert ők is felelősök, de az, hogy EGYEDÜL az ő döntésük, hatalmas blődség.
Pár egyéb ok: nincsenek Mo-n energiahordozók, az infla nagyja importált infláció, főleg orosz-ukrán miatt kilőtt energiaárak miatt.
Nagyobb baj, hogy a termelők-kereskedők is vérszemet kaptak:
Pl.: Van egy br. 100 Ft-os puding, aminek az árában 15 Ft az energiaköltség és 5 Ft a szállítás. Az energia 3x-ára (+30Ft), a szállítás 2x-ére (+5Ft) emelkedett. Szerinted mennyit emeltek? Nem +35 Ft-ot, hanem +200 Ft-ot. Ráadásul, azóta újra olcsóbb lett az energia, de árat már nem akarnak csökkenteni...
Ebben a fogyasztók is ludasok, mert szájhuzigálva, de ugyanúgy megveszik a túlárazott cuccot. Az inflációt pedig főleg fogyasztás csökkentéssel lehet leküzdeni, mert amíg drágán is megveszik a sz@rt, addig tovább fogják emelni az árakat.
"Pár egyéb ok: "
Ok az mindig van, de magyarázat nincs rá, hogy miért is pont nálunk a leglamagasabb az infláció, és miért is pont nálunk a legalacsonyabb az életszínvonal. (na jó, a bolgárokat leszámítva)
#18:
Erre épp van magyarázat: a magas infláció és a rossz életszínvonal kéz a kézben járnak. Ott van példának több afrikai és dél-amerikai ország nyomorral és több száz vagy több ezer %-os inflációval. Ellenpéldának pedig ott az Euró-övezet és USA, ahol már gazdasági vészhelyzetnek számít, ha 5%-tól magasabb az infla...
Csereljetek. Ezentúl menjen a te fizetesedbol a stabil,fix kiadás, a vásárlás meg az övebol,sőt, ő is menjen bevásárolni. Ha nagy csecsemő,akkor kis cetlivel amit te írsz össze,ilyesfelekeppen: ami okvetlen szükséges,tehát kenyér,wc papír,stb. Ami nem: csoki,stb. Majd ő eldönti vesz e a nem szuksegesbol. Aztán utána számon lehet kérni miért az ötször olyan drága kenyeret vette,és miért is vett málnás fánkot háromszázert (csak mondtam valamit). Vezessetek.mindent,majd uljetek le és beszélhetek át. Máshogy nem lesz változás,amit,sajnos ha ő nem akar,mármint erőt tenni ebbe,akkor nem fog menni.
Más.szitu,de nálunk még a házimunka gyerekek voltak azok akik elvették az időm és nem érte fel ésszel. Neki mondjuk csak akkor esik le ha takarítani kell,hogyha már nem látni ki az ablakon és a padlón is több a por mint a minta..ezen sajnos nem tudtam változtatni,de ha megyünk valahova már nem szól semmit,higy nem bírok időben elkészülni. Ugyanis meguntam,hogy negyunkre én pakolok,én készítem össze a két gyereket,míg ő telefonozik a wcn meg boeotvalkozik,én meg úgy esek ki késve az ajtón,mint egy hajléktalan...na és.persze az úton derül ki hogy az ezeregyedik bizbaszt otthon hagytam természetesen az én hibám. Nem veszekedtek,mert nem.ertette meg,hanem mondtam neki ezentúl cserélunk..úgy volt vele hogy majd.megmutatja lehet ezt máshogy is...na nem szaporotom a szót,azóta befogja a száját vagy kiveszi ő is a részét. Van megoldás a problémátokra,én nem is látom megoldhatatlannak,de ehhez neki is akarni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!