Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A gazdagabb rétegben erősebb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gazdagabb rétegben erősebb a ragaszkodás a házassághoz?

Figyelt kérdés

Láttam erre vonatkozó podcast-okat, ami az amerikai társadalom ezzel kapcsolatos viszonyulását mutatta be, de elég sok dolog hasonló Európában is. A házasság alapvetően gazdasági alapú intézmény volt és persze rendeltek hozzá vallási meg spirituális szempontokat, de pragmatikusan nézve az volt a lényeg, hogy a gyermekek biztonságát szolgálja és a monogám szexualitás miatt egyértelmű legyen ki kitől származik.

Az USA-ban azt találták, hogy a mai napig is anyagilag sokkal jobb helyzetben vannak a házaspárok, mint az elváltak vagy az egyedülállók. Nem tudom mondjuk ott a válási törvények milyenek, de amennyire hallottam általában a férfiak szempontjából eléggé nagy anyagi csőddel jár. Ami érdekes, hogy a gazdagok körében nagyon is megmaradt a ragaszkodás a házassághoz, a közép és a szegényebb réteg viszont sokkal inkább preferálja a más együttélési formákat. Ez abból is látszik, hogy a jól kereső fehéreknél nagyon ritka, hogy házasságon kívül szülessen egy gyermek, míg a szegények, főleg a színesbőrűek esetén nagyon instabil a családi szerkezet.

Ez szerintem Magyarországon is így van, mert a gazdagabb, tanultabb ismerőseim körében általában az a sorrend, hogy egyszer tanulás, munka, házasság, lakás és utána gyerek. Míg ha a romákat nézzük, az ők körükben simán átugranak lépéseket és vállalnak gyereket anyagi alapok nélkül is, könnyen szakítanak, stb. Szóval én látok ilyen szempontból egy korrelációt, sokan azt mondják már, hogy a házasság idejét múlt vagy csak papír, de ezek alapján a felsőbb osztályokban nem teljesen így látják.

2023. nov. 30. 10:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Majndem 6 éve vagyunk együtt. 4éve vettünk közös házat, felújítottuk... 3 éve volt lánykérés, és idén megszületett a kislányunk is. Az esküvő kimaradt, és nem vagyunk romák, igaz gazdagok se 😅, csak szimplán nem tartjuk fontosnak. A közeljövőben biztosan nem is lesz, de az is lehet, hogy soha. 😅
2023. dec. 21. 12:34
 12/14 anonim válasza:
Utolsó. Félreértetted a kérdést. Nem magához a házasságkötéshez ragaszkodnak, hanem ahhoz, hogy hiába utálják egymást mégse válnak/költöznek külön a gazdagok. Inkább szeretőt tartanak, de nem akarják, hogy a vagyonuk ketté osztódjon! Sok ilyet látok.
2023. dec. 21. 19:28
 13/14 anonim ***** válasza:
5- ös en orvos vagyok a gyerekeimet lebeszèltem ròla. Szerintem nem csak a vagyontol függ hanem a közös èletszemlèlet,intelligencia, felelőssègèrzet,vallàsi alapok szàmitanak főkent.
2023. dec. 22. 05:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Az is nagyon szerencsetlen felàllàs ha az egyik gazdag csaladbol szarmazik a masik szegenybol. Nekem a pàrom azert vàlt el mert a mèlyszegèny szuleit akarta felemelni az àltala àhìtott vagyonszerzesből,mert valahol azt hallotta hogy 10 èv utàn minden feleződik. Sajnos sokan ilyen tèvhiteket terjesztenek ès kisgyerekek sorsa mùlik rajta.
2023. dec. 22. 05:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!