Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házimunka felosztása, ahol a feleség otthon van a kétéves gyerekkel? Nálatok hogy ment? Jogosan várja el a feleségem, hogy fele arányban besegítsek?
Amíg a gyerkőc kicsi volt addig tök jogosan próbáltam kivenni a részemet a házimunkából, hogy ne maradjon rá egyedül a sok feladat.
Most viszont úgy érzem rám ragadt a dolog és az hogy besegítettem, elvárássá vált.
Főzök heti 2-szer, minden este rendet rakok, a konyhában is, heti 2-3-szor megyek bevásárolni hazafele. Hétvégén kb együtt takarítjuk a lakást.
Azt mondja, hogy semmi ideje marad saját magára, pedig szoktam a gyerekre vigyázni, heti 2-szer megy edzeni, és kb kéthetente a barátnőivel is találkozik, de felőlem mehetne gyakrabban is, szóval ez se rajtam múlik.
"Nem kell túlórázni, hanem haza kell menni a családodhoz! KEzdőik itt, és igen, ALAP, hogy elvégzed a házimunka rád eső részét."
Azért túlórázik, hogy el tudja tartani az egész családot egyedül, és anya otthon tudjon maradni. Ezután még elvégeztetni vele a házimunkát elég pofátlan dolog.
Ha a pasik fele enyit tennének családos férfiként,már nem lenne annyi válás. Azért ez,hogy 0-24-ben minden az anyára szakad,erősen túlzás.nekem is voltak picik és kicsik egyszerre,és sosem volt olyan napom,hogy ne tudtam volna leülni egy kicsit lazítani.
Szerintem amit vállalsz,teljesen rendben van.
Ha ő otthon tesped, akkor a házimunka az ő dolga lenne, a gyerekkel kapcsolatos terhek pedig közösek. Ha mindketten eljárnátok dolgozni akkor jogos, hogy mindenből fele fele arányban vegyétek ki a részeteket.
És NEM, még mindig nem besegít egyik a másiknak, az otthon közös, a gyerek közös. Az nem mindegy hogy mindkét fél eljár e munkahelyre vagy csak az egyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!