Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » El tudnátok fogadni, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El tudnátok fogadni, ha a barátnőtök sosem akarna esküvőt a lentiek miatt?

Figyelt kérdés
Kislány koromban hatalmas esküvőről álmodoztam, mindent jó előre kitaláltam, hogy hogyan szeretnék, milyen ruhám lesz, milyen lesz a dekor stb. 20 évesen elkezdtem jogi asszisztensként dolgozni egy főként családjoggal foglalkozó irodában. Közel 7 évet lehúztam ott (már évek óta más területen dolgozom), ezalatt teljesen megváltozott a házassághoz való viszonyulásom annak köszönhetően, hogy megláttam/meghallottam a kollégáimtól, hogy mennyi házasság végződik válással, hogy még a kulturált, jólszituált, intelligensnek gondolt emberek is elképesztő módon tudnak viselkedni egymással, ha az anyagiakról, gyermekkel való kapcsolattartástól van szó. Én ezt semmilyen szín alatt nem akarom a saját bőrömön is megtapasztalni. 8,5 éve vagyunk együtt a párommal, évente 1-2-szer mindig szóba kerül, hogy nem gondoltam-e meg magam, ő nagyon szeretne elvenni feleségül. Én azonban úgy gondolom, hogy annyira szeretem és tisztelem őt, hogy ilyen bizonytalan helyzetnek, mint az esetleges válás és az azzal járó veszekedés, sosem tenném ki.
2023. okt. 14. 17:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez csak kifogás. Hozzátok azok az ügyek jutnak el, amik bajosak. És mi van azokkal, akik rendben élik az életüket?! Ezt hívják torzításnak.

Értem, amit gondolsz, de szerintem rossz következtetést vontál le, mert valójában nem látsz rá a házasok életére.

2023. okt. 14. 19:05
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogyha jogi pályán mozogsz, akkor pontosan tudod, hogy élettársi vagyonközösség is létezik.

Házasságban is élhettek albérletben, meg lehet hozott vagyonból saját autója a párodnak. És házasságon kívül is lehet egy párnak közös vagyona, amin később nem tudnak megegyezni, ha szakítanak. Ilyen formán ne élj kapcsolatban, mert mi lesz, ha... Az érved nettó hülyeség!

Ismerni kell a jogi szabályozást, ha pedig valamit nem fed le, amire egyéni igényetek van, akkor írni kell házassági szerződést és ennyi.

2023. okt. 14. 20:05
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fura ez. Életetek végéig nincstelenül akartok élni, albiban, nagyobb értékű dolgok nélkül? Mert ha igen, max akkor reális ez a kifogás. De ha előbb-utóbb el is értek valamit együtt, akkor egy estleges szakításnál ugyanúgy konfliktus lehet hogy kinek mi jár.
2023. okt. 14. 22:58
 14/27 anonim ***** válasza:
Ez olyan hülyeség. Akkor kell szépen írni házassági szerződést, meg akár minden vásárolt tárgyról külön szerződésben is kiköthetitek, hogy válás esetén kié, ha ettől félsz. Ez házasságon belül is megoldható. Ha tudod a jogot, akkor még a menetét is tudnos kéne.
2023. okt. 15. 08:05
 15/27 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok mindazzal, amit leírtok. Ez volt a legelső lépés, hogy a páromnak felhoztam, hogy oké, házasodjunk, de kössünk házassági vagyonjogi szerződést, melyben vagyonelkülönítő rendszert kötünk ki, amiről meg ő hallani sem akar, szerinte olyan lenne, mintha érdekből hzáasodnánk össze, nem pedig szerelemből.
2023. okt. 15. 08:44
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor maradtok így, bár száz év után sem tudtok élni a házastársak jogaival, örökölnek utánatok a szüleitek, nem minősültök még közeli hozzátartozónak sem, hisz azt is le kellene papírozni. Éltek lakótársként, ha gebasz van meg lehet hívogatni a tanúkat, hogy mióta éltek életközösségben, ez mire jogosít, stb...
2023. okt. 15. 10:27
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

16.

Házasság esetén, pedig váláskor fog valamelyik fél akkorát szopni, hogy haláláig nem áll talpra. Sok csöves meséje indul úgy, hogy váláskor kisemmizték. Még ha feltételezem is, hogy legalább negyede/harmada hazudik, akkor is marad bőven igaz is közöttük.

2023. okt. 15. 11:39
 18/27 anonim ***** válasza:
15-ös, egyébként nem teljesen értem, hogy minek kellene a házassági szerződés. A magyar jog elég jól kezeli ezt a részét a dolognak. Házassági szerződést akkor szoktak kötni, amikor előre megakarnak egyezni, hogy a gyerek kihez kerüljön vagy éppen a gyerekkel való otthon töltött idő mennyire számítson munkának, stb.
2023. okt. 15. 11:46
 19/27 anonim ***** válasza:

17, jól mondod, meséje... Véletlenül sem a kezeletlen személyiségzavaruk és az abból eredő alkoholizmusuk lehetett a válóok. Amivel persze együtt jár a kóros hazudozás (meseszövés) is.

Ha nulláról indul a házasság, akkor fele-fele a végén. Ha van előtte vagyon, az különvagyon marad. Ha valaki ki akarja semmizni a másikat, nem csak házasként tudja megtenni.

Vagyis, mindkét formának van előnye is, hátránya is.

2023. okt. 15. 11:50
 20/27 anonim ***** válasza:

19.

De házasként könnyebb kisemmizni a másikat, mint magánemberként. Magánemberként max pert indíthatsz, amit meg sem nyersz, de házasként elég egy fekete-öves ószövetségi ügyvéd, pár átgondolt hazugság és máris mindent viszel.

2023. okt. 15. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!