Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok nő miért bújik el a férje neve mögé?
Miért nem lehet elfelejteni már, hogy valaki a férje nevét veszi fel, a régi idők csökevénye. Pl. Kiss Jánosné, ennyi. Ennyit lehet tudni, de nincs több infó, teljesen azonosult a férjével. Keresztnévre nincs szükség, Hajnalka, Bíborka stb. Nem lehet tudni hogyan szólitsd. :(
Őt nem izgatja? Kaphatott volna egy sorszámot is ennyi erővel annyira lenne egyedi is.
Azt én sem tudom megérteni sokan miért Kiss Istvànnnèk, de közben a párjuk màr règen Varga Lajos 😁
Nem eèrtem ha őt magukat nem, akkor a jelenléti fèrfit miért nem zavarja ez?
Nyilván megvan róla a véleményem, és úgy általában a né változatú nevekről is, borzalmas hangzású és öreges. De persze mindenkinek a maga dolga.
Nekem Csak akkor volt zavaró, amikor a melóhelyemen jött egy új kolléganő, Kovács Ádámné típusú névvel mutatkozott be, semmi más info. Aztán megsértődött mikor Ádámnénak szólítottam. 😂Mondván ő nem férfi. Hát mondom, azt látom, de ha egyszer nem mondta meg a nevét hogyan szólítsam? És miért nekem kéne megkérdezni ezt külön?
Azóta ha valakinek be kell mutatkozni, már hozzáteszi a keresztnevét is.
Egyébként mostanság hála égnek ez így már nem divat. Konkrétan 2 ismerősöm vette fel így a nevét, akiket a középiskolából ismerek, egy osztályba jártunk.
Az ismerőseim többsége vagy kötőjeles lett ( én is, mert ez tetszik a legjobban, és összeillenek a vezetékneveink, mindkettő rövid is), vagy vezetéknevet cserélt, néhányan pedig Kovácsné Szabó Anna verziót választották, és a legkevesebben vannak azok akik nem vettèk fel sehogy. Ilyet csak egyet ismerek.
37/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!