Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem bírnak az emberek egy párkapcsolatot fenntartani, ahol ők választják meg, hogy kivel szeretnének lenni, míg a nem választott családjukkal a legtöbb ember el tud lenni egy életen át?
Szerintem az emberek jó része viszonylag normális kapcsolatot tud fenntartani a családjával egy életen át. 18 vagy több évet együtt él a szüleivel, testvéreivel. Pedig ezeket az embereket nem tudja megválasztani magának.
Párkapcsolatnál pedig dúl a szerelem, választ egy párt magának. Majd sokan pár évet nem bírnak ki a másik mellett. Ahogy látom sokszor a szerelem gyűlöletbe fordul át.
A nem megválasztott emberekkel hogyan tudják a problémákat megoldani az emberek míg a választott szerelemükkel nem? Mi az ami ennyire tönkreteszi a párkapcsolatokat? Nem adják fel túl hamar a párkapcsolatokat az emberek?
A családommal nem élek együtt 0/24, a párjával általában több időt tölt az ember, nem együttélés esetén is. Meg eleve más kötelék a kettő, de szerintem sokat segít, hogy velük nem vagytok együtt folyton, én össze sem vesztem a szüleimmel, tesómmal komolyabban, mióta nem velük lakom, előtte azért voltak veszekedések és alig vártam sokszor fiatalon, hogy elköltözhessek már.
Meg amúgy vannak, akik nem tartják a kapcsolatot rokonokkal sem, nálunk is van a családban egy apa-fiú páros, akik évek óta egyáltalán nem beszélnek egymással, pedig valami hülyeségen vesztek össze anno.
Mert a családommal nem kell együtt élnem??????
A testvérem pl egy keresztény konzervatív srác. Nagyon szeretem, becsülöm, baromi jókat lehet vele vitatkozni, és tudjuk, hogy mindig ott vagyunk egymásnak. A párom részéről viszont a tesóm konzervativizmusának a töredékét sem viselném el.
Gondolj csak bele... A testvérem úgy éli az életét, ahogy akarja, a döntései alig befolyásolnak engem. Mindegy, hogy dönt a házasságról, gyermekvállalásról, a gyerekek neveléséről stb, mert engem nem érint közvetlenül. A párom elvei és döntései ellenben hát nagyon is érintenek, éppen ezért az esetleges nézeteltérések is nagyobb súllyal esnek latba.
Ezért megválasztod, hogy ne jöjj össze olyannal, mint a tesód. De sokszor azok is szétmennek, akik hasonlóan gondolkodnak a világról.
Igen, nincs mindenhol így. De én úgy látom, hogy ha családban van konfliktus, veszekedés, meg tudják oldani az emberek legtöbbször. Nálunk is voltak nehéz időszakok a szüleimmel, de az idő helyrehozta. Párkapcsolatokban meg mintha nem dolgoznának ezen az emberek? Nem tudom.
Régóta gondolkozok ezen a kérdésen, most éppen szétment egy sztárpár 4 év házasság után, eközben lett 2 gyerek, kb. 2 hete még közös képeket raktak ki. És sok hasonló eset van, akár hogy 0,5-1 év házasság után már válnak is. Nem tudom elképzelni, hogy nem lehetne ezeken a kapcsolatokon dolgozni.
5
Így van, de a világnézeti külsönbség csak egy példa volt. A szexuális prefereciák (amik aztán végképp nem érintenek a családtagjaim részéről), az anyagiakhoz való hozzáállás, a bioritmus, az idegesítő szokások, a környezetünkre való igényesség foka stb mind közrejátszhatnak egy kapcsolat szétesésekor.
És ezek azért nem öt perc vagy egy hosszabb beszélgetés alatt derülnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!