Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik amikor 50 év körül az egyik válni akar?
Azt te sem gondolod komolyan, hogy egy 20-30 éves házasságban még szerelmesek a felek?
A szerelem egy hormonális változás ami kb 2-3 évig tart és ez alakul át idővel egy mélyebb kötődéssé.
Aztán 50 évesen jön a klimax (férfiaknál is jelen van csak másképp mint a nőknél), ami szintén a hormonok játéka. Ilyenkor szokott megjelenni a kapuzárási pániknak nevezett állapot. Ilyenkor sokan újítani akarnak, vagy végleg betelik náluk a pohár. Sokan ezért válnak. Még többen válnának egyébként ha nem lenne ennyi hitel a nyakukban, így maradnak benne a fosban.
És a válás nem csak férfiakra jellemző. Nők is válnak, ha anyagilag megtehetik. És sokszor nincs is harmadik fél, csak szabadulni akarnak a toxikus környezetből.
Amúgy aki házasodik, gyereket vállal, jobb ha rendelkezik egy "B" verzióval is, ha esetleg 10-20 év után elhagyná a másik. Sosem szabad egy életet a másik személyre alapozni, mert bármikor történhet vele valami (lelép, meghal stb), ami miatt egyedül kell helytállni, gyerekeket eltartani.
Azért az emberek többsége kicsit komplexebb és változatosabb egy szelet pirítósnál...
Mivel rengeteg házasság végződik válással valahogy csak túlélik az emberek.
Az én szüleim is elváltak 20 év után. Az egyikük nem akart, ő össze volt omolva pár hónapig aztán szépen lassan helyrejött.
Ha nincs a kapcsolatotokkal semmi probléma feleslegesen idegesíted magad ezzel.
Erre a szerelem dologra kiváncsi leszek, mi 14 éve vagyunk együtt és elmondhatom h még mindig szerelmes vagyok. Vannak hullamvölgyek de ő a mindenem.
Kicsit igazsagtalan ez női fejjel. Egy 50es pasi simán tud új családot alapitani, eztel szemben egy 50es nő már nem nagyon vagy nehezen. Borzasztó szomorunak tartom h vkik 20-30 évig együtt vannak aztán elválnak az útjaik. Már sosem fogja ezt megélni mással. Nem ertem miértnem fordulnak családterapeutához vagy pszichologushoz amikor érzik h gond van. Nyilván nem mindenki teheti meg anyagilag de aki igen az se csinalja
A családterapeutának is csak akkor van értelme, ha mindkét fél felfogja agyilag hogy baj van, és akarnak is változtatni. Ha már az egyik fél sz*rik bele az egészbe, akkor a másik egyedül hiába pattog.
Én már olyat is hallottam, hogy a pasi és a nő elmentek a párterápiára, megcsinálták az ott kapott feladatokat. Kipipálták mint amikor kész a házi feladat a suliban. Addig nem volt vita. Aztán amikor vége lett a terápiának, nem volt több feladat, akkor meg ott folytatták ahol régebben abbahagyták. Ugyanúgy vitatkoztak. Mert agyban nem hozták meg a tényleges döntést hogy változtatni akarnak azon ami nem működik.
Igen, ez pontosan így van. Van sajnos az a helyzet, mikor már annyira elmúltak az érzelmek, hogy azon semmilyen családterapeuta nem segít. Ilyenkor azt mondom, hogy jobb elválni, mint mindenáron együtt szenvedni. Egyébként meg 50+-os anyuka is tud párt találni, rengeteg a mozaikcsalád manapság.
De a lényeg, hogy ha jól megvagytok, akkor ne aggódj ezen egyelőre. Lehet, hogy 20 éven belül vége lesz a világnak és fölöslegesen aggódsz a váláson :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!