Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem nem tudja hogy szerelmes e. “ Mit kellene éreznie?!” Válás lesz ebből?
2 éves a kislanyunk ésnagyon megromlott a házasságunk. Sokat veszekszünk. Albérletben lakunk Pesten amit együtt fizetünk , emellett van hitelünk is.
A szülők sajnos nem segítenek a gyerekre vigyázni így 2 éve nem is voltunk együtt sehol. De jobban aggaszt hogy nem tudja mit érez a feleségem irántam, bár már én sem vagyok biztos az érzelmeimben. Minden házasság ilyen? Kevés együttlét és sok veszekedés ?
Nem törvényszerű, hogy a gyerek után megromlik a házasság. Akkor se a gyerek az oka, hanem ti. Ti ketten.
Az természetes, hogy nem ugyanazt a heves, pillangók a gyomrodban érzést érzed, mint az elején. Jó esetben valami higgadtabb, nyugodtabb, de mélyebb összetartozás érzés veszi át a helyét. Olyan, mint a legjobb barátod, a legjobb szerető, és a kedvenc kollégád összegyúrva, meg kicsit néha a szülőd, kicsit a gyereked, de persze ez is mindenkinél más.
Ami segít, az a MINŐSÉGI együtt töltött idő. Főleg, ha csak kevés van belőle. Inkább hagyjátok a mosogatást meg a hajtogatás egy este a francba, és bújjatok össze a kanapén. Beszélgessetek, masszírozzátok egymást, nézzetek filmet, társasozzatok. Nem lehet még nem is kell mindig kimozdulni, otthon is lehet randizni. Egy gyertyafényes vacsi, kicsit kiöltözve, egy kis zene... Nem csak a romantikus filmekben mutat jól.
A gyerekkel most egy egyszerre szép és borzasztóan nehéz időszakot kell áthidalni. Még nem önálló, de akarata már nagyon is van. Rengeteg időt és energiát felemészt. Kicsit könnyebb lesz, ha végre oviba megy, tud rendesen beszélni, a játszótéren csak figyelni kell mert elvan a többiekkel, és nagyjából tud már szabályokat követni. De hozzá igazítva érdemes minél több programot csinálni HÁRMASBAN. Egy kis kirándulás, strand, városnézés, fagyizás, látogatás rokonoknál, nagyiknál, kutyasimogatás menhelyen, programok, rendezvények. Ha családként jobban összekovácsolódtok és kiszakadtok a mókuskerékből, az a házasságotokra is jó hatással van.
A veszekedéseket meg minimumra kell szorítani. Meg kell tanulnotok kommunikálni, kompromisszumot kötni, és higgadtan rendezni a problémákat. Az állandó veszekedés, rossz hangulat, sértődések, stb, ezek nagyon rövid idő alatt ki tudják ölni az érzelmeket.
Azeg, hogy kettesben randizni nem tudtok most, nem jelenti azt, hogy udvarolni se lehet. Egy-egy kedves üzenet nap közben, egy parkban leszedett nyamvadt kis virág, meg egy bók néha csodákra képes. Te pedig kommunikáld a feleséged felé, hogy mire vágysz! Például: jól esne, ha néha a kedvencemmel vársz itthon. Vagy: szeretnék veled este kiülni és csillagokat számolni. Vagy amire épp kedved van. Célozgatás nélkül, egyenesen, konkrétan.
Vidd el randizni azokra a helyekre ahol először randiztatok. Ha ezek után is ezt mondjátok akkor elgondolkozhattok azon hogy van-e szerelem vagy sem.
Amugy pl. Szülés utáni depresszió utáni kiégés illetve mindkettőtök részéről kiégés minőségi romantikus közös együtt eltöltött idő nélkül is okozhat ilyent hogy nem tudja hogy vannak-e érzései vagy neked is.
Teszt csináljatok valami izgalmasat együtt amit a múltba csináltatok első randi utáni randikon. Ha utána is ugyanez akkor majd nem ártana komoyabban elbeszélgetnetek.
"Ráadásul 6 év után otthagytam a munkahelyemet és most 2 hónapja új helyen vagyok amit nem is szeretek… de nem merem már mondani neki"
Miért nem mered? Nem érdekli? Nem akar meghallgatni? Te megkérdezed, mi az ő öröme és gondja? Most kell összefognotok, amikor nehéz idők járnak.
Sajnalom kerdezo. Mar teljesen vegleges?
Egyebkent o hogy fogja tudni megoldani az albi fentartasat+a gyereknevelest 0 segitseggel? Vagy hazakoltozik a szuleihez?
Végleges igen, bár még nem költöztem el, esténként hosszasan beszélgetünk de a beszélgetés vége mindig az hogy igen, ennek így semmi értelme és legyen vége.
Ő jobban keres, de lehet hazaköltözik , erről nem volt még szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!