Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig voltál szerelmes a feleségedbe?
Nekem nincs feleségem, de sok barátom mondta, hogy akikkel járt azokkal max. 2-3 évig jártak.
Nálam 2 év a max. Én 2 évig voltam szerelmes egy lányba, aztán elmúlt az érzés.
Sosem voltam.
Érdekből házasodtam.
F/35
7 éve tart és egyre fokozódik.
Ami az elején volt én lángnak nevezem, hiszen az első pár év még csak a megismerésé a szerep.:D
Ha valaki úgymond kiábrándul 2 év után az minden csak nem szerelem. Max a te illuziodba voltal szerelmes...
Mekkora tevut hogy mindenki azt hiszi az a szerelem - mikozben ilywnkor meg csak “magadba” vagy szerelmes... az, amit hiszel rola... de ha nem olyan amilyennek elkepzeled, akkor annyi.... es dobva van.
Szerencsetlen 30 alattiak. :D
14 évig voltam hülye utána rájöttem hogy kihasznált !
F
Amit itt az egyik hozzászóló lángnak nevez, az a szerelem. Ami utána van, az a szeretet.
És igen, általában 1-2 évig tart. Nagyonmax 3-ig.
Mivelhogy a szerelem érzését olyan felszabaduló vegyületek okozzák, amik az agyban kábítószerként hatnak. Ezzel azt éri el, hogy nem látjuk a választottunk hibáit, ami segíti a kötődés kialakulását, erősíti a vonzalmat, szexre ösztönöz. Tehát a fajfenntartásban van szerepe. Nyilván ez nem tarthat huzamosabb ideig, mert nagyon megterheli a szervezetet, főleg az emésztést. Szerelem elmúlása után pedig egy erős kötődés tartja össze a feleket, illetve felszáll a rózsaszín köd, ami miatt tisztán valójában látjuk a választottunkat.
Na ilyenkor nem szakítani kéne, hanem újra megismerni egymást, újra jözelkerülni, újra megoldani a felmerülő problémákat!
Szerelem és szerelem között is van különbség. Nem írta rosszul az egyik válaszoló, ugyanis az elején lévő láng sokszor nem a másik személyének szól, hanem sokkal inkább rólad. Rengeteg megközelítését olvastam már ennek, és jó magam is tapasztaltam a saját bőrömön.
A válaszoló is úgy értette, hogy akkor igazi az a szerelem, hogy a lecsengése, 1-2 év után is előjönnek ezek a fázisok, és nem azon kapod magad 2 év után hirtelen, hogy úristen ki ez az ember, mit keresek még mellette, és mennyire idegesít vagy irritál, vagy épp full közömbössé váltál mellette..
Hosszú távon a szerelem egy kapcsolatban úgy nyilvánul meg, hogy néha csendesen szeretet van, időközönként pedig előjön a lángolás is, amikor érzed, hogy igen, szeretem! Egy kapcsolatban ez nem statikus dolog, valóban nem lehetsz 10-20 évig szerelmes a rószaszínködben, mert az borzasztó sokat ártana az életed egyéb területein. Ellenben újra beleszerethetsz időnként a párodba.
Steinberg-re érdemes még rákeresni, ő is megmondta már, hogy ezek a stádiumok sosem állandóak egy kapcsolatban, hanem változnak. És ezzel nincs semmi baj, mert így működik az élet.
Ha a lángoló szerelem után nem kívánod magad mellé a másikat, nem passzoltok, idegesítenek a hibái és a személye, akkor nem a személyt szeretted meg, csak azt a projekciót, amilyennek láttad, vagy látni akartad. ÉS utána látod, hogy az a személy teljesen más, mert már nem tart össze a rózsaszín köd. Ha a köd után is ragaszkodsz ahhoz az emberhez, amikor már nem vagy mániákus, na, akkor az igaz szerelem, és a kapcsolat működtethető 10-20-30 évig is, mert megfelelő személyt választottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!