Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarországon mennyire sűrűn előforduló jelenség az hogy a házaspároknak olyan vagyonuk-megtakarításuk van amiről a másik fél semmit sem tud?
A legmeglepőbb esetekben is hallottam már ilyet, volt olyan ahol az egyik félnek úgy volt titkos bankszámlája a közös kassza mellett, hogy egyébként mindketten sikeres, magas pozíciós, jól jövedelmező karriert vittek, igaz azért az egyik fél még így is érzékelhetoen erősebb szintet hozott bevételt tekintve.
Nekem így tűnik hogy a legtöbbször a bizalmatlanság okozza azzal párosulva, ha a felek között nagyon egyenetlen a vagyoni szint. Ez kicsit olyan hogy aki (a vagyonosabb fel) nem mer keresztülvinni egy házassági vagyonjogi szerződést mert mondjuk fel a párja reakciójától, az ezt a rejtett megoldást választja arra, hogy a saját bevételeiből rejtve kivigyen bevételt a közös kasszából ezzel biztosítva magát egy esetleges válás vagyoni következményeire. Ez persze szerintem nem etikus és nem is éppen jogszerű.
Olyan pároknál ahol nincs nagy eltérés a felek vagyoni hátterei közt ez az egész talán kevésbé jellemző, persze a fő kulcs a bizalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!