Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Az emberek miért hisznek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek miért hisznek továbbra is a házasság intézményében?

Figyelt kérdés

Igazából onnan is lehetne kezdeni, hogy az ember alapvetően monogám természetű vagy ezt csak a kulturális normák kényszerítik rá, mert elég sok tanulmány kimutatta, hogy inkább az utóbbi és a hűség egyáltalán nem ösztönös dolog. A hagyományos, egyházi házassági eskü szövegében nem hiába vannak benne az ilyen "vele megelégszem", "jóban-rosszban el nem hagyom", stb dolgok. Ha ez magától értetődő lenne, akkor nem kellene rá esküdözni.

A médiában van egy nagyon idealizált, romantikus kép a házasságról, de akárhogy szépítjük, az élet nagyon csúnyán rácáfol erre, mert alapból több, mint fele válással végződik és azok közül, akik együtt maradnak is jelentős részben előfordul a megcsalás, amire sok középkorú ember nagyon cinikusan reagál, hogy hát ez nem is akkora dolog, nem kell moralizálni. Hát, de az eskü alapján a hűség mégis alap dolog kéne legyen.

Tudva ezeket a dolgokat és látva azt, hogy társadalmi szinten mennyire félrecsúsztak a dolgok, miért van még mindig akkora kultusz az egész téma körül? Az esküvőkre igazából egy komplett iparág épül, amire a világ minden kincsét is el lehet költeni, tökfölöslegesen szerény véleményem szerint, mert egyáltalán nem ezen múlik a dolog.

Viszont tény, hogy vannak pozitív példák is, ahol tényleg mintaszerű családi életet élnek, úgyhogy azt sem lehet mondani, hogy lehetetlen. Lehet inkább úgy hangzik jobban a kérdés, hogy aki tudja magáról, hogy nem tudja vállalni a házassággal kapcsolatos megkötéseket, az miért vág bele mégis?

2023. jún. 4. 19:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10.

Tehát az erős alapokon álló véleményed "a semmi", illetve olcsó közhelyek. Ennek mi értelme van?

2023. jún. 4. 19:40
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem a véleményemet kérted, de egy véleményre pontosan ennyi a reagálás. Egy másik semmitmondó vélemény.

Linkelj valamit az állításodra, ("Minden ember alapvetően csalódott (kivéve aki álomvilágban él, mert oda menekült) és minden beszélgetés érdekek mentén történik.") és cáfolom.

2023. jún. 4. 19:43
 13/21 anonim ***** válasza:

12.

Kicsit komplikáltabb a téma ennél. Persze gondolkodni nem szeretsz, mert te is inkább az álomvilágot választottad.

Mára meguntam a trollkodásod, szóval ennyi elég volt belőled.

2023. jún. 4. 19:45
 14/21 anonim ***** válasza:
Szeretek gondolkodni, ezért szeretnék tanulmányokat olvasni a témában. De ugye egyszerűbb menekülni az értelmes vita elől, ha nincs muníciód.
2023. jún. 4. 19:48
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

A házasság azt jelenti hogy válás esetén törvény szabályozza a vagyonelosztást es gyermekvédelmet is.

Jogi biztonságosabb hátteret ad.

2023. jún. 4. 20:08
 16/21 Kései Sirató ***** válasza:
15-nek igaza van, ezenkívül örökbe fogadhattok gyerekeket, és még halál esetén is örökölsz, valamint özvegyi nyugdíjra leszel jogosult.
2023. jún. 6. 10:31
 17/21 anonim ***** válasza:

Mert csak házasság által kerül be valaki a társának a rokonságába.

Ha a nővéremet nem veszi el a pasija, akkor ez a pasi nekem sohasem lesz a sógorom, stb.

Másrészt még nem találtak ki ennél jobbat.

Te kérdező, az egyedüllétet találod jobbnak, vagy az élettársi kapcsolatot? Vagy egyáltalán semmit sem tartasz jónak?

2023. jún. 6. 10:34
 18/21 A kérdező kommentje:

Én bevallom őszintén, hogy bizonytalan vagyok, tökéletesnek egyiket sem látom, de mindegyiknek van előnye és hátránya is. Gyerekként sokáig hittem a házasságban, de a sok negatív példa miatt az a fajta varázsa, hogy hűségben és boldogságban leélni egy életet valahol eltűnt. Lehet ez persze az én hibám is, mert túlságosan a negatív oldalát kezdtem látni és visszaszorítottam a vágyvezérelt gondolkodásmódot.

2023. jún. 6. 10:48
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Talán az a baj, hogy a szüleid nem élnek boldog házasságban, mert ha abban élnének, akkor látnád, hogy van értelme.
2023. jún. 6. 13:09
 20/21 gyurlaci ***** válasza:
100%

"kulturális normák kényszerítik rá,"

Igen és a civilizációs valamint törvényi normák.

Mert ha ez nem lenne, akkor kirángathatnálak a kocsidból és nyomorékká verhetnélek, már ha én vagyok az erősebb. És persze a lányodat és a feleségedet is felpróbálhatnám mert miért ne. Na hogy tetszik?K :-)))

2023. jún. 6. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!