Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha holnaptól megszűnne a házasság intézménye, kinek lenne rosszabb? A férfinek vagy a nőnek?
A kérdező arra akar szerintem kilyukadni, hogy a nők kihasználják házasságban anyagilag a férfit, meg jaj váláskor mindent visznek.
....
Ezért van annyi csóró egyedülálló anyuka, akiknek még gyerektartást sem fizetnek.
Az meg másik kérdés, hogy a férfiak házasságban tovább élnek, a nőknek megrövidül az élettartama...
Én mondjuk leszarom a házasságot, az esküvő meg pénzkidobás szerintem.
A gyereknek lenne rosszabb. A házasság intézménye ugyanis nem a partnerek érdeke, hanem a gyereké és a vagyoné. Amikor az egész elkezdődött, akkor annak az volt az oka, hogy a megszülető gyerek csak az anya gondja volt, az apa meg simán letagadta. Másfelől viszont a vagyonközösségben meg kellett volna tudni, hogy a vagyon kire szálljon. Már akkor is az volt a logikus, hogy a gyerek örököljön hiszen ő éli túla szülőket.
Ezért divatba jött az, hogy a párok bejelentették ha együtt háltak, azért, hogy lehessen tudni, hogy a gyereknek ki lesz az apja, majd kialakult az is hogy az együttélés bejelentése alkalmából tartottak egy kis ünnepséget és hivatalosan is bejegyezték a kapcsolatot, aminek az lett a következménye, hogy a házas feleké (az apáé) a gyerek automatikusan. A házasság tehát egy gyereknevelési és vagyonközösség azóta is. A családjogi törvény is elsőssorban a gyerekkel mint védelemere szoruló személlyel foglalkozik.
A férfinek lenne rosszabb. Nem lenne aki fozne mosna takarítana rájuk. Ráadásul a gyerektartast is fizetni kéne a nőnek.
Hazassagigerete nélkül kevesebb no rakna szét a lábát.
Én a nőkre tippelek, elég fura indok miatt. Az a szomorú igazság, hogy a házasság önmagában semmilyen elköteleződést nem jelent, egyáltalán nem fejez ki szerelmet. Viszont annyira sok naív nő van sajnos akik eszméletlenül nagy jelentőséget tulajdonítanak neki, akiknek egy jeggyűrűvel be lehet fogni a szájukat egy életre. Túl sok ilyet láttam már. A pasi sorozatosan félrekefél, a vak is látja, hogy kicsit sem szereti. A nőnek minden második mondata panaszkodás a "párjára". De mégis amint a pasinak elég szar gyűlik össze a bűnlajstromán és villant egy gyűrűt azonnal a világ legjobb pasija lesz. Minden kétség elillan, csajszi hú de boldog, hogy akkor mégis csak mennyire szereti a párja. Természetesen biztos létező jelenség fordított nemekkel is, én sajnos nőket sokkal többször látok ilyenbe beleszaladni.
Semmi baj nem lenne a házassággal mint családot védeni hivatott jogi eszközzel. De sajnos nagyon sokan képzelnek bele olyan érzelmi dolgokat amiket a házasság nem garantál, amit önmagában nem tud megadni. Én nagyon sajnálom, hogy fordítva ülnek a lovon az emberek. A házasság a nagy cél mert akkor biztos van elköteleződés. Pedig ez pontosan fordítva van, ha egy kapcsolat bombabiztos, ha megvan a maximális érzelmi szint és elköteleződés, na akkor a házasság egy remek eszköz arra, hogy ennek egy jogi keretet adjon. De ez fordítva nem működik, csupán mert valaki elvesz még nem fog melletted elköteleződni. Ha megszűnne ez a dolog, ha nem lehetne pajzsként, érzelmi manipulációként, lekenyerezésként használni a házasságot akkor sokkal kevesebb nő szaladna bele borzasztó rossz kapcsolatokba olyan férfiakkal akik szarba se veszik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!