Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A jó házasság titka tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A jó házasság titka tényleg az, hogy mindent együtt építsenek fel?

Figyelt kérdés
Nagymamámnak van egy sajátos elve a házasságról. Szerinte a szülõknek nevelèsi célzattal nem kéne támogatni a fiatalokat az anyagi helyzettõl függetlenül, hanem mindenkinek a szamárlétrát kell végigjárnia: egyetem mellett diákmunka, otthonlakás, szobabérlés, hogy alázatra neveljék. Ha segítenek, csak házasság vagy gyerekvállalás esetén, mert nem alakul ki ez az egoists “nekem lakásom van, neked egy bõröndöd, méltatlan vagy hozzám”, vagy “én orvos vagyok, te kormányablakos ügyintézõ, nem vagyunk egy szinten” vagy “én Franciaországban tanultam, te nem, nálad érdekesebbek is vannak”.
2023. ápr. 8. 08:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%
Ez az egesz ott bukik meg, mikor a nőnek derékba törik a karrierje a 3 hetekig taknyos gyerekkel otthon, majd a pasi aki maganak kaparta mindvégig a gesztenyét, kozli 10-15 év után hogy váljunk el.
2023. ápr. 8. 09:41
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, de ahol a kapcsolat alapja a szeretet, a tisztelet és a közös értékrend, ott fel sem merül ilyesmi. Közösen örülünk, ha valamelyikünk kap valamilyen segítséget és együtt kitaláljuk, hogyan lehet a legjobban kiaknázni a szembejövő lehetőségeket. Ha valaki nem tiszteli a párját, akkor mindegy, hogy vettek-e neki a szülei lakást vagy nem.
2023. ápr. 8. 09:41
 13/26 anonim ***** válasza:
28%
A mai nők már csak a készbe akarnak beleülni, addig meg dugipajtikat tartanak fenn, amiről a delikvensnek rálátása sincs, hogy ez a státusza.
2023. ápr. 8. 10:03
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

7

Ostobaság a köbön. Azért ne segítsék a szülők a gyerekeiket, hogy ha csóringer és sikertelen párt választ, akkor egy szinten legyenek? Leolvad az agyam ettől a hülyeségtől.

2023. ápr. 8. 10:07
 15/26 anonim ***** válasza:
92%

A nagyika még abban a korban élt, amikor apróért lehetett házat szerezni, amikor egy fizetésből bőven kijött az ember, amikor nem voltak ekkora társadalmi különbségek sem anyagilag, sem a párkapcsolati piacon, amikor nem volt még "versenyszféra, HR" meg hasonlók a munkaerőpiacon, amikor elkezdett dolgozni 18 évesen majd 50 évesen nyugdíjas lett, amikor a munka lényegében a munkaidő munkahelyen való eltöltését jelentette.

Szóval azt mondanám, hogy a nagyika egy tipikus okoskodó vén marha, akinek szavazati jogot sem kéne adni. 🐮

2023. ápr. 8. 10:15
 16/26 anonim ***** válasza:
14%

Abban igaza van, hogy nem ártana egy kis alázat a fiataloknak. Úgy érkeznek egyetemre, hogy ott van a fenekük alatt a merci/bmw. Semmi súlyát nem érzik az egyetemnek, de apuci-anyuci unszolására elmennek. Na meg dolgozni ne kelljen. Persze, hogy így nem tanulnak alázatot, ha mindent megkapnak már 18 éves korukra.

Abban viszont nem értek egyet, hogy "együtt kell felépíteni". Szerintem mindkét félnek ki kellene építenie egy kis egzisztenciát, hogy egyedül is megállja a helyét a világban. Es csak ezután ismerkedni. Persze ez a mai világban nem olyan könnyű, mint régen. Szüleim a lakoldami pénzből kb. lakást vettek meg autót. Nem volt semmilyen kölcsönük sem.

A függetlenség azért lenne jó, mert akkor a válástól sem riadnának meg annyian, nem lennének kiszolgáltatva ha eleve egy kisebb megtakarítással, vagyonnal, jó úton haladó karrierrel érkeznének a felek.

2023. ápr. 8. 14:02
 17/26 anonim ***** válasza:
66%

16

Ahogy az öregeknek sem ártana az alázat. Jár a szájuk a fiatalokról, közben a mi adónkból élnek évről évre fényesebben.

2023. ápr. 8. 17:30
 18/26 anonim ***** válasza:
70%

8

De hülye vagy. :D

2023. ápr. 8. 17:30
 19/26 anonim ***** válasza:
52%
#17 te meg majd a fiatalabbakéból fogsz élni. Habár nem mert addigra nyugdíj sem lesz, eltörlik. "Dolgozz halálig" lesz az új jelszó
2023. ápr. 8. 21:46
 20/26 anonim ***** válasza:
76%

19

Ja, és én remélem, nem egy száraz vén pics@ leszek, akinek semmi sem jó. Nem a nyugdíjjal van a baj, hanem a nagy pofával, ami sokszor kéz a kézben jár.

2023. ápr. 8. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!