Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A jó házasság titka tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A jó házasság titka tényleg az, hogy mindent együtt építsenek fel?

Figyelt kérdés
Nagymamámnak van egy sajátos elve a házasságról. Szerinte a szülõknek nevelèsi célzattal nem kéne támogatni a fiatalokat az anyagi helyzettõl függetlenül, hanem mindenkinek a szamárlétrát kell végigjárnia: egyetem mellett diákmunka, otthonlakás, szobabérlés, hogy alázatra neveljék. Ha segítenek, csak házasság vagy gyerekvállalás esetén, mert nem alakul ki ez az egoists “nekem lakásom van, neked egy bõröndöd, méltatlan vagy hozzám”, vagy “én orvos vagyok, te kormányablakos ügyintézõ, nem vagyunk egy szinten” vagy “én Franciaországban tanultam, te nem, nálad érdekesebbek is vannak”.
2023. ápr. 8. 08:58
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a nagymamádat se támogatták a szülei és így ezt a sorsot szánná mindenkinek.
2023. ápr. 8. 09:09
 2/26 anonim ***** válasza:
83%

Van benne valami. Mi is közösen építettük/építjük az egzisztenciánkat a férjemmel. 17 évesen jöttem vele össze, 20 voltam, amikor összeköltöztünk.

Nagyon erősen összekovácsolt minket, hogy közösen tűzzük ki a célokat és közösen is valósítjuk meg. De én ezt nem az alapnak tartom. Ezek inkább a falak már. Az alap a szeretet, tisztelet, és a közös értékrend. Ezekre tudod építeni a közös célokat.

2023. ápr. 8. 09:11
 3/26 anonim ***** válasza:
87%
Nagyid idejében nem is voltak ekkora társadalmi különbségek, ennyiféle anyagi helyzet és státusz.
2023. ápr. 8. 09:17
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Általában tényleg kevesebb konfliktust generál nagyjából azonos anyagi helyzetű, azonos társadalmi státuszú családból származó párral összejönni. Az se rossz, ha a gyerek megtanul boldogulni úgy 18-23 között legalább egy koleszban. De hogy nulláról induljon az, akinek lenne lehetősége Franciaországban tanulni egyébként, ha a szülei pénzelik, az elég hülyeség. Ha meg házasságkor támogatják bármelyik felet, megint dől a logikája a maminak. Osztán ha 15 évvel később lesz az első unoka, mert kell a a pénz az albira, akkor sokra mentek a nagyszülők a nevelő célzattal és a viszony is fényes lesz.
2023. ápr. 8. 09:19
 5/26 anonim ***** válasza:
80%
A nagyid csak simán önző.
2023. ápr. 8. 09:20
 6/26 anonim ***** válasza:
55%

Igaza van a nagymamádnak. Az anyagi problémák, az egzisztenciális szorongás és a nélkülözés nagyszerűen összekovácsolja a családokat. Csak nézzen be az ember egy nyomornegyedbe, csupa boldog és harmonikus házasságot lát.

Ja, és a szülők természetesen ne támogassák a gyerekeiket, hanem mindenkinek kelljen pontosan ugyanott kezdenie. Nehogymár az utódoknak egy picit jobb vagy könnyebb legyen az életük. "Ha én szenvedtem, szenvedjen a gyerek is." Abszolút egyetértek, hogy is gondolhat bárki mást?

2023. ápr. 8. 09:23
 7/26 A kérdező kommentje:
Nem errõl volt szó. Esküvõbe, babazasba, lakásvàsárlásba adjanak bele, ha tudnak. Hanem amikor a gyerek 18 lesz, ne anyuék állják a lakást, meg az orvosi egyetemi költségeket, külföldi tanulmányokat, hogy 25 évesen ne álljon a párja elé, hogy nekem ez meg ez van, neked ez meg az, doblak. Hanem amikor 18 lesz, váljon le (némi segítséggel), vezessék közösen a háztartást, amikor az egyiknek húzos a vizsgaidõszak , akkor másik vállalja a házimunkát és vice versa, ha az egyik külföldön akar tanulni, akkor matekoznak vagy elengedik, ha nincs rá keret, ha az egyik megszerzi a diplomàját, a másik autót vesz, akkor ne alakuljon ki az egó.
2023. ápr. 8. 09:33
 8/26 anonim ***** válasza:
31%

Úristen, ennyi értetlen barmot 😂

Az öreg nem arra gondolt, hogy egy nyomornegyedben kell élni (tipikus példája vagytok annak, hogy ha helyileg nem is vagytok ott, fejben annál inkább).

Arra, hogy kellenek közös célok és azokat együtt elérni.

Ennyi.

2023. ápr. 8. 09:37
 9/26 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk is csak házasságkor adtak bele a szüleim. A férjem emlegette is váláskor, hogy ő nem ért el semmit. Pedig előtte 5 évig ismerkedtünk, ebből 3-at laktunk együtt saját erőből. Aztán rá 18 évre elváltunk. Viszont nem lenne két unoka, ha akkor nem kapunk lakást. És végülis kb. 15 évig jó volt a házasságunk :D
2023. ápr. 8. 09:39
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván van egy határ, amit meg kell húzni, de ha tudom fizetni a lányom albérletét, míg az egyetemi padot koptatja az orvosin, akkor miért ne tegyen meg? Ha nem segítenék, akkor biztos nem lenne ilyen kiváló eredménye és sikere. Neki az a dolga hogy tanuljon, nem pedig az hogy szabadidejében rohanjon a Tescoba árut feltölteni.
2023. ápr. 8. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!