Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ez igazságos (együttélés-pénzü...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez igazságos (együttélés-pénzügyek)?

Figyelt kérdés
A párom azt mondta, ne házasodjunk össze, engem emiatt semmilyen anyagi kár nem fog érni (majd ő úgy papíroz mindent, hogy úgy jöjjek ki, mintha házasok lennénk). Ehhez képest, az utóbbi pár évben a közös költségeket elfeleztük, az összes személyesebb költségemet (öltözködés, hobbi, orvosok, tanfolyamok, rokonaimank ajándék, de még a fogamzásgátlóm is) nekem kellett finanszírozni. Én kb. 1/3-dal kevesebbet keresek, mint ő. A közös költségeink is alapvetően az ő pénztárcájához voltak méretezve. Így nekem összességében minden hónapban eltűnt a fizetésem, míg ő szülői segítséggel beugrott egy lakásba és letörlesztette magának. Azzal nyugtatgatott, hogy jó lesz így is, hiszen igaz, hogy az ő nevén van, de úgyis "közös". Közben volt egy összeveszésünk, és úgy mondta, hogy akkor menjek és költözzek el egy albérletbe. Tehát nem arról volt szó, hogy osszuk meg a "közös" lakást. Szóval ennyire közös. Most kicsit úgy érzem, át lettem verve. A gyerek miatt nagyobba akarunk ráadásul menni, és mivel ugye utóbbi években gyes-en is vagyok, így széttárta a kezét, hogy de hogy gondolom, hogy nekem abban bármi részem lenne, hiszen nincs semmi pénzem, így is ő tart el. Mit csináljak? Néhány év és itt a nyugdíj, ha meg ez így megy tovább, mehetek a híd alá. És közben még azt is el akarja venni tőlem, hogy visszamehessek dolgozni, maradjak csak vigyázni a gyerekre otthon, majd ő eltart.
2023. márc. 30. 17:29
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
95%

"Szóval rossz hír neki, hogy a lakás fele a tied, ha már egy lakcímen laktatok, mikor szerezte."

Nem. Ez így nagyon nem igaz. Még a szülői segítség nélkül sem, azzal meg aztán végképpen nem, viszont jár belőle a kérdezőnek, ha nem is fele.

2023. márc. 30. 17:54
 12/29 anonim ***** válasza:
98%

"3

Te melyik részénél háborodtál volna már föl annyira, hogy otthagyd?"

Nem én vagyok a 3-as, de egyetértek vele. Eleve nem szültem volna így. "majd ő úgy papíroz mindent, hogy úgy jöjjek ki, mintha házasok lennénk" Na itt már leléptem volna. Mellesleg mit papírozott le bárhogy is? Miért nem akart házasodni? Gondolkodj már! Azért nem akart, hogy csak az övé legyen a ház, ne mint házaspár közösen törlesszétek, de ezt benézte, mert neked is jár belőle valamennyi.

2023. márc. 30. 18:01
 13/29 A kérdező kommentje:
Hm, jó nagy lúzer vagyok. Egyébként meg velem takaríttat, még terhesen se nagyon segített semmiben, meg szinte mindig itthoni kaját eszünk, amit én csinálok. Bár azt magamért is teszem, mert szeretem a saját kajáimat enni. Amikor viszont felvetettem neki, hogy azért egy mosogatógép jó lenne, mert folyton tele a mosogató, és akkor most még a cumikat is jó lenne inkább abban mosni, azt mondta, hogy ő arra már nem akar költeni.
2023. márc. 30. 18:07
 14/29 anonim ***** válasza:
27%
Hagyd ott. Az ő lakása, ő fizetése. Ez van. Neked mid van ?
2023. márc. 30. 18:22
 15/29 anonim ***** válasza:
13%
Kéne a fizetése, és a lakása fele? Fogadjunk, hogy nő vagy!
2023. márc. 30. 18:29
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

Neked semmid nincs. Tényleg elrontottad! Nincs rá jogod... ő lakása! Teged kihasznalt.

Szerintem normális nő, nem szül ugy, hogy nem.kozos az ingatlan

2023. márc. 30. 18:29
 17/29 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem keress egy ügyvédet és tőle kérdezd meg, hogy tudod megakadályozni, hogy kisemmizzen, ha szakítotok. Meg hogy mennyi gyerektartás jár.

Aztán utána eldöntöd, hogy hogyan tovább.

2023. márc. 30. 18:30
 18/29 anonim ***** válasza:
20%
"KISEMMIZZEN". Miből is? A fickó lakása.
2023. márc. 30. 18:31
 19/29 anonim ***** válasza:
87%
A fickó lakása, mivel ő dolgozott, a kérdező meg szült, a pasi gyerekét. Szóval nem, nem úgy van az. A kérdezőnek is jár belőle, a vagyonszaporulat része szerzés arányában, és a gyesen lévő idő is forintosítva van. Szóval nem, nincs olyan, hogy a pasi kihasználja a nőt, szület vele és neveltet egy gyereket, majd a nőnek semmije nem lesz. Mucuka, a pasi sem tudta volna fizetni a hitelt, ha ő van otthon a gyerekkel. És alapvetűően nem is volt olyan nagy eltérés a fizetésúk között. SZóval a pasi pofára fog esni és meg is érdemli.
2023. márc. 30. 18:36
 20/29 anonim ***** válasza:
62%
Te mentél bele, neked így volt jó... azt is tehetted volna, hogy így nem szülsz. Viseld már a döntéseid következményeit. Kicsit még megöregedtek, aztán keres egy fiatal lányt, neked meg hello. Szóval ideje kitalálni, mit fogsz csinálni.
2023. márc. 30. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!