Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Állandóan neheztelek a férjemr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Állandóan neheztelek a férjemre minden különösebb ok nélkül, mi a kiút?

Figyelt kérdés
Főleg a legutóbbi szülés óta, vagyis pár hónapja úgy érzem, mintha át lennék itatva az irányába valamiféle mélyről jövő, megfejthetetlen nehezteléssel. Mintha legbelül folyton haragudnék rá, csak magam sem tudom, miért. Emiatt nagyon könnyen mérgessé válok a hétköznapokban hülyeségek miatt is, olykor veszekszem olyasmikért, amik miatt korábban elképzelhetetlen lett volna. A szexhez sincs akkora kedvem, hetente 1-2 alkalommal szexelünk. Nem vagyok depressziós, nem vagyok magam alatt. Kicsit nehéz az élet, dehát ez van, ezt vállaltuk. Nem akarok haragudni rá, szeretni akarom, és vágyni rá, mint régen, amikor mondjuk csak 2 gyerekünk volt. (Most 4 van.) Mármint szeretem most is, csak ez a fránya neheztelés rátelepszik az érzéseimre. Olykor csalódottnak érzem magam, csak épp nem tudnám megfogalmazni, miért, mert amúgy minden rendben, jó apa, jó férj, jó szerető, jó ember, jó beszélgetőtárs, stb. Mit tegyek, hogy ne nehezteljek rá? Vagy hogy fejtsem meg, hogy egyáltalán miért érzek így? Más is érzett hasonlót? Nem akarom elcseszni a dolgokat! Segítség!
2023. márc. 17. 22:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Te eredetileg 4 gyereket akartál szülni, kérdező?
2023. márc. 17. 22:28
 2/15 A kérdező kommentje:

Hát 20 évesen még nem, menet közben jött meg a kedv :)

A harmadik után úgy gondoltuk, most jó nekünk így, dolgozom pár évet, és majd negyvenhez közeledve esetleg jöhetne egy ráadás negyedik baba, de aztán hamarabb becsúszott. Mindketten akartuk őt, úgyhogy meg is született, és most mindketten imádjuk, és mindketten úgy érezzük, sok jót hozott magával ez a picibaba mindenki életébe. A karrieremre persze keresztet vethetek, dehát amúgyse lett volna valami fényes... Nem hiszem, hogy emiatt lenne ez az egészm

2023. márc. 17. 22:39
 3/15 anonim ***** válasza:
12%
A feleségem, a legjobb ember én meg a legrosszabb, nem bánom, ha neheztel rám amíg szeret minimálisan is.
2023. márc. 18. 00:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

#2: ebben a hozzászólásban azért van egy jókora adag önmagad győzködése is, úgy érzem (lehet, hogy tévedek). Én kész8tenék magamnak egy pro és kontra listát arról, mi az, amit utálok, és mi az, amit szeretek/imádok a jelenlegi életemben.

Nem lehet, hogy az a bajod, hogy úgy érzed, innen már nincs visszaút? Nincs ebben a neheztelésben az az érzés, hogy kiszolgátatva érzed magadat a férjednek, még akkor is, ha ő ezzel nem él vissza?

2023. márc. 18. 00:46
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Nem lehet hormonalis oka? Marmint nehezteles hormon nincsen, de noi hormonok szintje rendben van?
2023. márc. 18. 02:13
 6/15 anonim ***** válasza:
87%

Tudatosan legyél vele kedves, figyelmes, és urald az indulataid. Valószínűleg hozzá semmi köze, csak rajta csapódik le. Keress valamit, amivel le tudod vezetni a feszültséget. Például egy kis séta.

A férjeddel meg beszélgess sokat, este bújjatok össze filmezni, jàrj egy kicsit a kedvében. Ha te akarsz valamit, akkor nyíltan mondd meg. Ne úgy, hogy "több romantikára vágysz", hanem hogy "este üljünk ki a teraszra borozni, vettem gyertyát is". Konkrétan. Ha megtanulja, hogy mi okoz neked örömet, magától is megteszi. Kicsit nêha színlelni kell, hogy minden rendben, és ha a családi béke megmarad, akkor idővel minden rendben is lesz.

2023. márc. 18. 06:22
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg nem lehet, hogy nem szereted? Ugyan nem volt a férjem, de volt egy exem, akiben minden tökéletes volt, kivéve, hogy nem szerettem. És tökre utáltam magam is meg őt is, hogy a kezdeti varázsnak annyi, ő "tökéletes" én meg nem bírtam elviselni magam, hogy annak ellenére mennyit tesz értem mégsem szeretem. Tudom, akkor is tudtam, hogy nem lehet kiérdemelni a szeretetet, de valahogy érzelmileg úgy éreztem kellene, hogy szeressem, hiszen jó ember. Az agyamra ment szegény minden aprósággal, én meg kibuktam rá és elviselte. Utáltam magam mellette. Ez meglátszott a megjelenésemen is, és olyan apróságokon, hogy igyekeztem kerülni. Nekünk nagyon gyors lefolyású volt, de azután, hogy elmúlt a szeretetem irányába kb egy hónappal, kezdtem el így érezni. Az egész kapcsolat csak egy év volt, fél év jó, fél év szenvedés. Néha még megvolt a vágy, hogy úgy megölelgessem azt a buci fejét és letepertem hogy szexeljünk, de ez inkább csak ilyen flashback volt, mikor még így mentek a hétköznapok, nem pedig nyafogva/veszekedve/szenvedve. Nem volt hozzámvaló, mással jobban elvoltam több évig, vele nem. De átérzem teljesen a lelkiismeretfurdalást és önmarcangolást, amiért nem tudsz szeretettel gondolni egy jó emberre, pedig úgy érzed kellene. Nem szereted, ennyi a bajotok, ezért idegesít és ezért nem akarsz eleget a társaságában lenni. Lehet idővel hozzászoksz, nekem fél év alatt nem ment.
2023. márc. 18. 07:20
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Fél év kapcsolatot meg fél év kínlódást azért nem hasonlítanék össze egy több éves házassággal.

Kérdező, elég valószínű, hogy hormonális oka van, és ez a legnehezebb, mert igazából semmit se tudsz tenni azon kívül, hogy megvàrod, amíg elmúlik. A szülés milyen volt? Nem lehet, hogy azt vetíted ki rá?

Amúgy meg minden házasságban vannak hullámvölgyek. Rajtatok áll, hogy elindultok-e hegynek felfelé. De ugye tudjuk, hogy felfelé nehezebb és fárasztóbb, lefelé meg magától gurul. A legjobb, ha ezen az indulaton meg neheztelésen tudatosan uralkodsz, és tudatosan kimutatod a fêrjednek, hogy szereted. Idővel helyre fogsz állni lelkileg, és vissza fog térni a szeretet.

Tudom, hogy mit érzel. Ezen átmentem én is, sőt ennél (valószínűleg) nehezebben. Kiderült, hogy a legkisebb gyereknek idegrendszeri éretlensége van, amit a férjem oldaláról örökölt. Nagyon sok neheztelés volt bennem, akaratlanul is hibáztattam, hiába tudta az eszem, hogy nem tehet róla. Ráadásul a mélyponton a gyerek felé is volt bennem csalódottság és harag. Rohadt nehéz volt minden nap csinálni a fejlesztést, plusz ugye munka, tesók, háztartás, stb. De nem lehet ezeket az érzéseket kimutatni. Magamban kellett lerendezni. Inkább tudatosan udvaroltam a férjemnek, az ő szeretetnyelvén. Ahogy a gyerekemnek is tudatosan kimutattam, hogy szeretem, akkor is, ha minden nap nyúzom a tornával. Nem volt könnyű, és hónapokig tartott, mire változtak bennem az érzések. De most már minden rendben van, és kifizetődött, hogy egy darabig "színleltem a szeretetet".

2023. márc. 18. 07:46
 9/15 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem benned az elégedetlenség dolgozik. Hogy nagyszerű karrier lehetett volna mögötted, de ehelyett választottad a családanya szerepet. Nem éltél, nem élted ki magad, nincsenek a hátad mögött tettek amiért több lehettél volna saját magad szemében. Ki tette beléd a gyerekeket, hát a férjed, kit okolhatnal, hát a férjed....

A te kezedben volt a döntés, nem tartottak fegyvert a fejedhez. A saját boldogtalanságodat máson vered le.

De lehet ez még jobb is így, mert ebből szokott az lenni, hogy a szülő, jelen esetben te, a gyereken, gyerekeken vered le a sikertelenségedet.

Iktass be egy pszichológust, vagy csald meg a férjed, ti nők úgyis ehhez értetek a legjobban, hogy a saját fszságaitokat mások veritek le.

2023. márc. 18. 09:36
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

"ti nők úgyis ehhez értetek a legjobban, hogy a saját fszságaitokat mások veritek le."

Igen, férfi ilyet még soha nem csinált, ez ilyen Lányos dolog, a puncihoz jár.

2023. márc. 18. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!