Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdjek férjem hozzáállásával?
Szoval 6 éve vagyunk együtt, 2 gyerekünk van már. Ő 33 éves.
Ahogy végzett a sulival, vállalkozó lett. Nagyon jól ment neki. Gyerekek elött nekem is jó munkám volt. Így hál isten lett egy saját hitelmentes házunk, illetve 2 autónk is amik inkább felső középkategóriásak.
Megszületett a fiunk, elmentem csedre/gyedre, akkor szembesültem vele, a munkáltatóm hogy átvágott, hogy nem annyira voltam bejelentve, amennyit kaptam. Így is vígan megéltünk.
Egészen kb mostanáig.
Ahogy bejött az infláció, senki nem akar felújítani, építkezni. Konkrétan nincs munkája férjemnek. Amik voltak kilátásba, mindent visszamondtak kb.
Én kapok 130ezer gyedet, plusz a 2 gyerekre a családit, és ez az össz bevételünk jövőhónaptól.
Most ő megkapta az utolsó utalásait, tegnap nagybevásárlást tartott, és megjegyezte, hogy itt ő be is fejezte.
Gyárba, alkalmazottnak nem megy el, mert ő nem bírja a kötöttséget, mást meg nem tud. Csak azt szajkózza, hogy nem tudja mi lesz, éhen fogunk halni.
Én a kicsit nem tudom bölcsibe tenni, nincs hely. 1 éves. Mellette itthonról nem tudok dolgozni, mert nincs mit. Ő nem fog gyedre menni a picivel, mert az az anya dolga.
Férjem meg csak él itthon, puffog magába.
Már a válás is megfordult a fejemben.
Januártól tényleg éhen halunk. Az a durván 150ezer semmire nem elég.
(50 a rezsink, 100ból pedig esélytelen egy havi kaját kihozni)
mi havi 80 ezerből élünk, igaz ketten.
100 ezerből lehet enni egy hónapon át, ebben biztos vagyok.
vagy ott a szociális étkeztetés, nálunk ez egy főre kb 14 ezer ft, előtte 7 ezer volt, hoznak minden nap ebédet.
tehát a napi egyszeri meleg étkezést ezzel az összeggel számolva meg tudjátok oldani kevesebb, mint 30-40 ezerből, mert a 2 kicsi kevesebbet is eszik.
akkor még mindig marad 60 ezer forintod, be lehet osztani.
ha van helyben katolikus karitász, akkor az élelmiszerbank csomagjaiból hetente egyszer részesülhetsz, ha rászorulónak számítsz.
abban sok péksütemény, pizza, gyakran zöldség és gyümölcs is van.
Bocs, de nagyon tulkoltekeztetek eddig, ha 0 Ft. megtakaritasotok van. Persze ez már nem segítség, de a jovőre nézve jótanács, hogy ne koltsd el minden hónapban minden pénzed. Van villanyszerelő a családomban, és elég jól keresnek + tele vannak munkával. Alvállalkozóként is igen jól keresnek. Nem is értem a férjed mégis miért gondolkodik gyári munkában?! Amúgy simán lehet hogy valami történt vele amiről nem tudsz, vagy épp depressziós, és segítségre van szüksége. Nem épp szép dolog, hogy az első ilyen dolognál egyből cserben hagynád...
Szóval valami fura az egész sztoriban.
Amúgy meg add el a baba cuccokat, játékokat, egy jobbmodú háztartásban abból is lehet sok pénzt összeszedni - markás ruhák, cipők elkelnek marketplace-n. Kérjetek segítséget csaladtagoktól, hétvégére hívjanak meg ebédre, meg ilyesmi.
Villanyszerelő aki nem talál munkát... Aha. Talán inkább nem akar dolgozni. Azt jobban elhiszem.
Egyébként oké, kell a kocsi, de nem csak "felső középkategóriás" autók vannak. A drága kocsikat eladni és venni egy olcsót, amivel ugyan villogni nem lehet, de ugyan úgy elvisz A-ból B-be. A különbözetből máris lesz mit enni. Meg amúgy is, ha kajára nem lesz pénz, akkor benzinre hogy lenne?
Plusz ha eddig annyira jól ment a szekér, akkor hol van az eddig megkeresett pénz? Hol a megtakarításotok?
15! Te miről beszélsz?!
Komolyan dzanalmad már ez az oldal
Villamosiparban dolgozom, elosztónál. Rengeteg szerelőnk ment már ki maszekba, és mind beleszakadnak a munkába. Nem mondom, hogy kamu a sztori, inkább a férjed csinál valamit nagyon rosszul. Mindig mondogatom itt a fiúknak, hogy a villamos szakma a legjobb dolog, ami egy férfival történhet.
Nem tudom, az ország melyik része, de miért nem próbálkozik meg az EOnnál vagy MVMnél, vagy azok alvállalkozóinál? Vagy csinálja meg a regisztrált szerelőit.
A melóhelyen belerogyunk az advesz mérős és mérőáthelyezéses, felújítós szerelésekbe. És ezeknek az ügyeknek mind van villamos kivitelezője. A legtöbbnél a mérőhely felújításánál tutira kell a belső vezetékezéshez is nyúlni.
Villanyszerelő otthon ül, és munka után sír??? Ne már...
Majd szépen elmegy dolgozni a férjed ha rajön, hogy neki már nem jut kaja. Még egy parkolóőri melóval is kereshet nettó 320-350 ezer között, amivel nem halnátok éhen. ( Amíg nincs más meló), éhes ember nem válogat.
Ha lusta erre is, akkor hagyd ott. Költözz el, pl vissza a szüleidhez, add el az autódat, a házrészedet, menj vissza dolgozni teljes állásba stb. Meg lehet oldani. A palid meg fulladjon bele az önsajnàlatba.
2 emberre a kaja alsó hangon 120 ezer és ebben semmi extra nincs.
És akkor még hol a többi kötelező kiadás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!