Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire szólt bele a párotok a házasságkötés utáni nevetekbe?
Én a kötőjeles verziót szeretném, de ebbe a párom nem hajlandó belemenni. Azt mondta akkor nem vesz feleségül. Neki az Xné Y Z verzió tetszene. Én viszont azt nem szeretném, mert
1, nem szeretnék né lenni
2, a volt felesége is így vette fel a nevét
Amúgy ez milyen már.
Zsarol, meg kegynek érezteti, hogy elvesz.
Te most tényleg egy ilyen suttyóhoz mennél hozzá?
A te neved, majd te eldöntöd. Főleg, hogy akarod-e hogy ugyanúgy hívjanak mint a volt feleségét. Anno őt is kötelezte erre, vagy nincs lagzi...? Jó választás a vőlegényed, tényleg.
Én Kissné Nagy Mária lettem. Mondtam a férjemnek, hogy majd így szeretném a nevemet. Mondta ok. Örült, hogy bármilyen formában felvettem a nevét, de neki kb mindegy. Ő annyit mondott, hogy ő a sajátját nem szeretné változtatni kötőjelesre és sehogy sem. Én viszont akartam az enyémet, így. Nem volt vita.
"EZt a xyné-t nem is értem. Minek valakinek a neve elé tenni, hogy férjezett és hogy hívják a férjét?"
Miért? A kötőjelezésnek több értelme van? :D
Amúgy a kérdésre válaszolva, még nem vagyok házas. De ha ebbe bele akarna szólni, akkor kiröhögném. Utána meg elgondolkodnék, hogy biztos a megfelelő férfihoz készülök-e hozzámenni, aki nem tekint felnőttnek még ahhoz sem, hogy a SAJÁT nevem mi lesz.
Gusztustalan egy ember lehet a vőlegényed, ha ilyet ki tud ejteni a száján. Neki nem tök mindegy, hogy neked mi lesz a neved? Te fogsz azzal a névvel élni nem ő.
Én nem is változtatnám meg a nevem senki miatt, mert hát minek? Voltam férjnél, a volt férjemnek édes mindegy volt, mi lesz a nevem, pont azért, mert nem ő viseli, eszébe sem jutott, hogy ebbe beleszóljon.
Tavasszal újra férjéhez megyek, a vőlegényem külföldi, náluk nincs is olyan, hogy -né, vagy ahhoz hasonló, csak lecserélhetném a vezetéknevem az övére, ami bár csábító, mert elég klassz vezetékneve van, de nem fogom megtenni, mert teljesen értelmetlen dolognak tartom a házassági név intézményét. Van nevem, 35 éve így hívnak, miért változtatnám meg?
Semennyire. Nem is engedtem volna... De abszolut szándékában sem állt. Azt is utólag mondta, hogy mindenképp szerette volna hogy felvegyem valamilyen formában. Az neki mindegy volt, hogy hogyan.
Én már azóta gondolkodtam ezen, hogy megkérte a kezem, eleve minden né-s verziót kizártam, kiráz tőle a hideg, öregesnek tartom és nem tetszik a hangzása. + mindenképp fel szerettem volna venni valahogy, így a kötőjeles és a vezetéknév csere volt csak opció.
Mivel mindkettőnknek rövid vezetékneve van, és együtt jól is hangzik az övé az enyémmel, így nagyon gyorsan a kötőjeles mellett maradtam, így megiscsak megtartottam a saját teljes nevem is. Így együtt szeretem igazán😊
+ az én vezetéknevem nagyon gyakori, és a névfelvétel által már sokkal ritkább , egyedibb lett, ami egy plusz:)
Röviden és tömören ennyi. Egyáltalán nem szólt bele. Azt sem mondta hogy ő nagyon szerette volna, hogy viseljem a nevét, csak utólag. Amikor már vàlasztottam.
Kérdező, amit a párod csinál, azt érzelmi zsarolásnak hívják. Jobban járnál, ha nem mennél hozzà. De ez csak egy jótanács. Később is fel fogja használni ellened ezt a fegyvert, ha el akar érni valamit.
"Miért? A kötőjelezésnek több értelme van? :D"
Igen. Több értelme van. Azt a férj is felveheti úgy, és a ygerekek is megkaphatják. Az xné-ről ez nem mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!