Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
“Programguru” a feleségem.. Hogy lehetne visszafogni?
A két kicsi (3 és 6 éves) napirendje egyre kezd durvulni. A kedves nejem rengeteg programot szervez nekik.. ez által sokszor kellemetlen helyzetbe állít engem is.
Pl: Így néz ki egy hét a 6 évesnél: 1 Foci, 1 TSMT torna, 1 zene, 2 Angol, 1 síelés, 1 úszás..A gyerek halál fárad, hisztizik. A legjobb amikor a programok ütik egymást mert 10p difivel kezdődnek.. vagy a legjobb amikor egy időben vannak mert ilyen is van. Ezeken felül fejlesztő, logopédus, ecetera…. A nejem nem tud vezetni, otthon van ,most megy vissza dolgozni. Én meg a munka mellett bele fogok dögleni ebbe.. ha azt mondom ez sok, nem csak nekem hanem a gyerekeknek is akkor egy szemétláda vagyok..
Hat…nem tudom, nehéz helyzet. Mondd meg neki, hogy azért,mert neki nem voltak ilyen lehetőségei gyerekként, nem kell a saját vágyait a gyermekekre tukmalni.
Kérdezd meg a gyerekektől, hogy mik azok, amiket egyáltalán OK szeretnének csinálni és nem az asszony.
Emlékszem engem is 5-6 évesen, még olvasni se tudtam, de már angolozni vitt anyukám. Az égvilágon semmi értelme nem volt! Bömböltem a tanárnak, hogy nem értem, nem is tudom, hogyan bírt ki a többi gyerek, a tanár meg főleg rendes volt.
Ennek ellenére nem utáltam meg az angolt, 16 éves koromra megtanultam nagyon jól, ezt egy új tanáromnak köszönhetem, aki az előzőt (aki 1 évig volt) váltotta gyes miatt.
A síelés felesleges, de hol éltek, az Alpokban? Vagy van már sítanulás sárban Magyarországon? Az úszás ellen is lehetne érvelni, hogy a klóros víz borzasztó, emlékszem, hogy hajmosás után sem hozta ki a szagot, szerettem úszni, de a környezetet nem (tóban nyilván más).
Ez egy elmebeteg, brutális menetrend, ha a gyerek és apuka összefog, nem kellene az anyukának erőltetni! Ha a gyerek meri vállalni a véleményét, az nagyon jó, nincs az, hogy csendben tűri a diktatúrát. Hajrá!
Foci ,torna,angol eleg. Sport viszont heti 5x legyen,ha tul aktiv a gyerek.
Nem lehet kerni az edzesen,h szallitsak a gyereket haztol hazig? Vagy szulokkel beszelj,szervezzetek meg,h minden nap mas szallitsa le a cimekre a gyerekeket: azaz egy nap egy ember intezze az osszeset.
Vagy legabb a kozel lakokkal beszeljetek ossze.
Nekem is van egy ilyen nő ismerősöm. Igazság szerint csúnya dolog vagy sem, de kimondom, nem akar foglalkozni a gyerekével, örül hogy mások megteszik helyette. Egy a lényeg, hogy neki legyen egy kis szabadideje. Gyerekmentes életet akarna, de már nem lehet. A pláne az az egészben hogy ő a nagyszülőkkel viteti a gyereket mindenhová (neki van jogsija), így még több ideje marad. A nagyszülők meg totál be vannak táblázva.
Nők között is vannak sajnos ilyenek akik visszasírják a szingli életmódot, ezért bízzák fűre-fára a gyereküket "fejlesztés" címén, csak nekik ne kelljen vele foglalkozni. Ezt az egészet csak a gyerek szívja meg, mert képtelen pihenni, nem tudja a lépést tartani a sok előírt program miatt. Többet árt a szülő ilyenkor a gyereknek, mint amennyit használ.
Kell egy két program, de jóból is megárt a sok.
Köszönöm a válaszokat!
1#
Próbáltam ezt a megoldást is.. ignoráltam, h oldja meg ő..
16.00 kor jött egy sms hogy 17.00 kor végez a fiad! Menj érte mert ugye ő egy másik progira ment a kicsivel.. a nejem tudta, h vidéken vagyok azon a napon és aznap 18.00 érek haza. Falnak állított! Szerencsére találtam beugrót aki a gyerekért el tudott menni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!