Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen formában vettétek fel a férjetek nevét?
Eredetileg nem vettem volna fel semmilyen formában sem a nevét.
Végül a kötőjeles verziót választottam, ha gyerekünk születik, ő is ezt a kötőjeles vezetéknevet kapja (egyke vagyok, különlegesebb családnévvel és szeretném továbbvinni, a férjem is támogatta az ötletet).
3
Én még nem vagyok házas, de hasonlóan szeretném, hogy mindketten felvesszük egymás nevét és a gyerek is azt kapja. Vagy megtartom a sajátomat és a gyerek lesz kötőjeles. (Igen ritka nevem van)
Nem veszem fel, mert nincs kedvem ezer iratot lecseréltetni. Egyszerű érv, de megdönthetetlen.
Ismerősömnek hónapjai mentek rá, mire válás után végre minden iratát átíratta a saját lánykori nevére.
minek venném fel a nevét? van sajátom!
az összetartozásunk nem ezen múlik, és eszem ágában sincs senki nevét felvenni, a sajátom elég jól cseng!
Nem arról szólt a kérdés, hogy felvettétek-e, és ha nem, akkor miért nem. Ne boruljunk ki már ezen is. XD
Akiket nem érint, nem kötelező válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!