Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen formában vegyem fel a leendő férjem nevét, ha mindketten doktorok vagyunk?
A kötőjelesnél egy doktor marad: dr. Kiss-Tóth Lilla.
Nem érdemes halmozni a dr címeket, tökéletesen felesleges.
Vagy dr. Kiss-Tóth és meg is van oldva, nem is hinném, hogy a dr.-t kötőjeleznék, legalábbis elég bután néz ki.
Legalábbis az én értelmezésemben a dr. valakinek a tanulmányaira jár, és nem a neve része, hanem egy előtag a neve előtt. Tehát amikor felveszed a másik nevét, a dr.-t nem veszed fel, mert nem a neve része, másrészt pedig nem te teljesítetted az azért a dr.-ért járó követelményeket. Remélem nem túl érthetetlen amit mondani akarok.
Ne bonyolítsd a nevet, mert előnytelen lesz.
Saját jogon van doktori címed, így a teljes leánykori neved dukál hozzá.
Az én háziorvosom sem vette fel a férje nevét , mert túl bonyolult lett volna.
Ha orvos doktorid van, akkor gondolj az esetleges betegeidre is. Könnyen megjegyezhető legyen a 70 éves Juli néninek is.
Dr nélkül venném fel.
Én se használom a dr címet.
Erről jut eszembe:
Mikor még kézírással adminisztráltunk óriási kedvenceink voltak a dr. Kovács Lászlóné dr. Lakatos Aranka nevű ügyfeleink :) mindezt tízszer rávésni tévesztés nélkül például ott hirtelenjében a kitöltendőkre.
A vezetéknevek persze ennél sokkal cifrábbak és extrémebbek voltak pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!