Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Milyen formában vettétek fel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen formában vettétek fel a férjetek nevét?

Figyelt kérdés
Xyné, vagy az ő vezetékneve és a tiéd kötőjellel? Esetleg valami más?
2022. szept. 24. 19:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%

Semmilyen.

A kötőjelesre hajlandó lettem volna, ha nem lenne mindkettőnknek bonyolult, nem kiejtés szerint írandó családneve. -né semmiképp nem lennék.

Én is egyke vagyok, különelges családnévvel, és nagyon örülnék, ha a gyerekem tovább vinné. De beláttam, hogy a mi neveinkkel ez kiszúrás lenne neki.

2022. szept. 24. 22:11
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen felvettem a férjem nevét. Számomra így volt egyszerűbb. Alapvetően is nagyob hosszú a nevem, most még legyek xyné vagy kötőjeles... Ígyis alig fért ki mindenhova. Így a vezetéknevem a férjem neve lett, a második keresztnevemet pedig elhagytam.
2022. szept. 24. 22:42
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Kötőjelest fogom, nagyon jól hangzik. A - né nekem nagyon nem tetszik.
2022. szept. 24. 22:48
 14/24 anonim ***** válasza:
74%
Kisné Nagy Jolán.
2022. szept. 24. 22:58
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Azoktól a válaszolóktól kérdezem, akik szeretnék a gyereküknek továbbadni a különleges vezetéknevüket:

Mi akadálya annak, hogy a gyerek az anya vezetéknevét kapja az apáé helyett?

Egyik ismerősöm mindig is sajnálta, hogy az apja nevét kapta az anyjáé helyett, ott is különleges és hosszú volt az anya neve. 18 évesen rögtön meg is változtatta (a szülei együtt vannak és nincs rossz kapcsolata az apukájával).

2022. szept. 24. 23:20
 16/24 anonim ***** válasza:
77%

#15 Nálunk a férjem érzései. Amúgy az ő neve is elég ritka és különleges, csak éppen a hangzása nem jó szerintem, míg az enyémnek igen.

A férjem viszont szereti a nevét. És ma még az a természetes, ha a gyerek azt kapja. Én alapvetően nagy feminista vagyok, de nem akartam egy ilyen témában egy ilyen tüskét beleszúrni, hogy mint apa ne adhassa tovább a nevét. Valahogy nem éreztem, hogy ez egy olyan konfliktus lenne, amibe bele kéne állnom.

2022. szept. 24. 23:34
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Kötőjelesen de a ferjem is felvette az én nevemet.
2022. szept. 25. 04:02
 18/24 anonim ***** válasza:
82%

Barátnőmnek 2 gyereke van 2 házasságból, ragaszkodott a saját nevének a megtartásához is a gyerekek nevében, így van egy X-Y Aladár nevű fia és egy Z-Y nevű Béla fia...gondolom az elején nem így tervezte de mivel az első kötőjeles nevet kapott, a másodiknál is ezt az elvet követte.

Én megtartottam volna a nevem de a férjem kérte h vegyem fel az övét, ami eleve kötőjeles... személy szerint úgy érzem a sok név csak bonyolítja mindenhol az ügyintézést és úgyis csak akkor megy tovább ha a családban fiúk születnek vagy a lány ragaszkodik ahhoz h megtartsa de ha férjhez megy, a gyerekei esetek 80%ban az apa nevét viszik tovább úgyis.

2022. szept. 25. 07:20
 19/24 anonim ***** válasza:
88%
Né és a kötőjeles közt gondolkodtam, végül a kötőjeles nyert, mert nagyon jól hangzik (eleve rövid nevem volt, így mindenestül is csak 5 szótag)
2022. szept. 25. 11:15
 20/24 anonim ***** válasza:
23%
Kiss Lászlóné Nagy Katalin formában fogom.
2022. szept. 25. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!