Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá a férjem, hogy ne szórja el a pénzt és hogy ráadásul meg kell húzni a nadrágszíjat?
Tudni kell, hogy én gyeden vagyok itthon 120ezerrel, ő többet kap kb 60-80-nal, ez a pótlékoktól függ.
Férjem nagyon sok költ el mindenféle dologra. (Pl:ruha, édesség, energiaital stb.)
Ha én kezelem a pénzt, (nála max. 30ezer Ft marad), akkor az van, hogy én költöm el a pénzt (ő szerinte), miközben én vásárolok, mert ő ha elmegy boltba akkor vagy 3ezer forintnyi sz*rsagot vesz, tehát amit szeretne azt én rendelem/veszem neki.
De ha nála marad az ő pénze, akkor azt kérdezgeti, minek kell még nekem pénz, ha megkérem utaljon át?
(Én fizetem a csekkeket, én vásárolok mindent, ő az albérletet, néha muszáj kérnem, mert nem elég, főleg, hogy van baba is.)
De a legrosszabb, hogy a babavárót is költi!!!!
Mit tegyek?
Alig van már a hitelből és még el sem kezdtük törleszteni..:(
Köszönöm, ha segítesz!
Ne haragudj, de a férjed fogyatékos? És ez az esküvő előtt nem derült ki?
Az a helyzet, hogy a színtiszta matek nem győzi meg, akkor te se fogod. A legszebb, hogy a válás se segít rajtad, mert a hitel fele a te nyakadba szakad. Arra meg mérget vehetsz, hogy a gyerektartást se fizeti majd.
A babavárót nem tudod olyan szamláta utalni, amihez nem fér hozzá? Egyáltalán minek vettétek fel? Felfogta, hogy azt vissza is kell fizetni?
Az én férjem is hasonló mentalitású volt, ezért elárulom, soha nem fogod tudni teljesen megváltoztatni.
Az ő szüleinek jól ment anno, szóval nem igazán látott példát a spórolásra, nem voltak milliomosok a szülei, de nem is kellett filléreskedni. Viszont ők is felélték mindig a pénzt, a gyerekeknek nem is tettek félre, így mindent a nulláról kellett megteremtenünk, azaz igen, spórolni kellett.
És huh, az évek alatt mennyit veszekedtünk azért, mert pont mint a férjednek, folyt ki a pénz a keze közül. Már azt is megkaptam, hogy nélkülöznie kell :D
De mivel látta tőlem, hogy spórolni kell és látta, mennyi mindent elértünk - el is ismeri, hogy sosem lenne otthonunk nélkülem -, így idővel megtanult jobban bánni a pénzzel.
De(!), még mindig képes ezt csinálni időszakonként, mint a férjed.
Igen, azt csinál vele, amit akar, DE HITEL, tehát vissza kell fizetni.
Mókás lesz, mikor ebből a jövedelemből elkezdik levonni, a kérdező meg már csak a gyes-t kapja.
Miért vállaltatok gyereket?????
A felvett babaváro 10M volt?
Nem tudom,...én csóró pasinak nem szülnék! De olyannak se, aki nem képes beosztania a pénzt! A férjem nagyon akart gyereket,....mondtam, hogy netto 600as kereset alatt ne is piszkáljon vele. Most 1.5xsen túlteljesitette már!
Miért kellett ilyen nehéz korulmények közé gyereket vallalni?
3000ft.nyi szarság? Mi a szarság?
Jelenleg egy család 800 ezres bevétel alatt nyomorog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!