Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vége a házasságomnak?
Sziasztok, 26 éves vagyok, van egy 2 éves kislányom és pár hét múlva jön a tesó is. Férjemmel az első gyerek után nagyon megromlott a kapcsolatunk, külön alvás, elhidegülés, ő szinte nem segített semmit, én depressziós lettem. 1 év telt el mire sikerült rendezni mindent és sokáig működött is a dolog, így amikor megtudtuk hogy újabb baba jön, úgy döntöttünk megtartjuk, hiszamúgy is terveztünk tesót.
Viszont most megint hetek/hónapok óta szar minden. Szinte minden másnap veszekedünk, nagyon durván, már a gyerekre is kivetítjük a stresszt. Férjem sokszor undorítóan beszél vele, kiabál vele és olyan elvárásai vannak, ami szerintem egy 2 évestől nem elvárható. Hiszen gyerek, igen is az a dolga, hogy néha kárt tegyen valamiben, vagy kiöntse az innivalót, vagy szét pakolja a lakást.. ilyenért én sosem veszekedtem a gyerekkel, de az apja miatt már én is folyton feszült vagyok vele.. lényeg a lényeg, hogy úgy érzem itt a vége a házasságnak. Már csak vagyunk, mint 2 lakótárs, nem közeledünk egymás felé, én kifejezetten idegesítem már a férjem, ő meg engem hogy sokszor nincs rám tekintettel. Vannak olyan problémák ami mindig előjön, és úgy érzem annyit bántottuk már egymást, hogy csak a rossz maradt a kapcsolatban, a jó pedig már csak ködös emlék. Nem gondolnám hogy a gyerekek miatt kéne ebben maradnunk, bár én naív fejjel adnék még esélyt a dolognak, de tudom hogy úgyis csak ideig óráig tartana a béke. Nem tudom mit csináljak, társfüggő is vagyok illetve füvezni is szoktam (nyilván most a terhesség alatt nem) szóval nekem elég labilis a lelkem, nem tudom hogy bírnám ha 2 picivel kellene egyedül maradnom :( Aki szintén átment ezen, mi volt az a pont ahol tényleg tudta, hogy ez már csak idő kérdése és menthetetlen? Hogy sikerült talpra állni? Vagy sikerülhet ennyi mélypont után még visszatalálni egymáshoz?
Ha mindkettőtökben van szándék hogy javitsatok a dolgokon akkor beszeljetek meg ki miben változzon.
Nálunk csak bennem volt ilyen szándék úgyhogy elindítottam a válást.
F/42
Most erre milyen választ vársz, úgy őszintén?
Nyilván a gyerekeknek se a legjobb, ha egy drogos, labilis anyával maradnak, aki nem fog tudni megbírkózni a helyzettel. Esélyes, hogy keményebb drogokat is ki fogsz próbálni, hogy oldd a feszültséget. Illetve szinte borítékolható a szülés utáni depresszió. A kislányoddal ráléptél egy meredek útra, elkezdted (te is) rajta kitölteni a haragod. Ez nem fog változni a válás után, azt ugye tudod?
Másrészt a férjeddel a házasságod romokban. A legjobb, amit el tudtok érni, hogy ku.ssban eltűritek egymást, és lakótársak lesztek. Ezen semmilyen terápia nem fog segíteni.
Az egy nagyon fontos kérdés, hogy van-e hova menned két picivel? Anyagilag megoldható-e? Van szülői segítséged?
Egyelőre a legjobb megoldás az lenne, ha a helyi családsegítőt felkeresed, és elmondod a bajod. Segíteni tud pszichológust keresni, családterapiára bejuttat, ismeri az anyaotthonokat, elnavigálhat a válás során.
Viszont azon meg te gondolkodj el, hogy mennyire vagy alkalmas egyedül felnevelni két gyereket. Lehet, hogy nevelőszülőknél jobb lenne nekik, amíg te összekaparod magad.
Üdv a klubban! Nálunk ugyanez a helyzet de csak 1 gyerek van. Én vagyok az apuka. Engem is kiborít ha valamit elront, mert az esetek 90%ban megakadályozható lenne. Pl. eleve nem adom a kezébe az adott tárgyat, de a feleségem ilyenekre nem gondol. Mi is sokat veszekedtünk, mostánában kevesebbet, de valami elveszett, eltört. Sosem lesz a régi. Azt érzem itt is válás lesz, a kérdés, hogy mikor.
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!