Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek akik házassági szerződést írnak, azok igazán szeretik egymást vagy inkább arról szól, hogy a valószínűleg bekövetkező válásnál mindketten védjék a tulajdonukat?
Sziasztok!
Tegnap beszélgettünk a párommal, akivel együtt élünk és felmerült, hogy mindketten szeretnénk szerződést irni majd, hogy akkor se legyen probléma ha esetleg válásra kerülne a sor.
Természetesen nem ebből indulunk ki, de az életben sajnos bármi bármikor megtörténhet és nem arról van szó, hogy forintoskodnank egymással.
Viszont sokszor hallom és olvasom, hogy ott, ahol szerződést írnak, rendszerint leszoljak a feleket, hogy ha így állnak hozza, hogy felmerülhet a válás gondolata, akkor egyáltalán miért minek házasodnak, amivel én nem értek egyet.
Ti mit gondoltok?
Írjatok szerződést vagy nem?
Nem.
Ha elmegyek mondjuk boltba, akkor nyilván csak az én bankszamlam van nálam, tehát nyilván arról vásárolok.
Mem hiszem, hogy csak ott van házassági szerződés, ahol külön kasszán vannak a felek.
Plusz, úgy gondoltuk, hogy lesz egy közös számla
De azon kívül nyilván mindkettőnknek van félre tett pénze.
Nyilván abból arra és annyit költök, amennyit szeretnek és ha veszek valamit 70.000 Ft-ért a “saját” penzembol, az nem lesz közös.
Mi nem írunk, mert nem értünk egyet ezzel az elvvel (elég tiszta amúgy is, hogy ki mit visz bele a házasságba).
De amúgy én nem írom le azt, hogy tuti a válásra készül már, aki viszont másképp gondolja és köt szerződést.
Magánügy. Kössetek, ha mindketten úgy érzitek.
14
Örökseg soha nem lesz közös vagyon
Uristen. Tudom!!!!!
A kérdésre válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!