Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszú (tizenéve) párkapcsolatban/házasságban élők, mi tart össze titeket?
Sziasztok!
Tizenéve vagyok házas.
A kapcsolatunk nehézkesen indult (családi problémák) és sosem volt zökkenőmentes rajtunk kívülálló okok miatt, de mindig kitartottunk és szerettük egymást.
Mostanában viszont egy-egy veszekedés alkalmával (ami félévente van kb), elgondolkozom azon, hogy vajon csak a megszokás tart-e össze minket.
Ma pl sikerült összeveszni nagyon csúnyán és a férjem közölte, hogy a testvérénél alszik. Igazából mindketten elég sok mindent vágtunk a másik fejéhez. A különbség csak az, hogy én a szofisztikáltabb módon és komolyan is gondolom amiket mondok, a férjem viszont nem szokta visszafogni magát és ő utána állítólag megbánja, nem úgy gondolja és bocsánatot kér.
Úgy érzem elfáradtam már, az évek alatt nagyon sok élethelyzetben kitartottam mellette/támogattam és nem érzem úgy, hogy ezt érdemelném.
Amikor "normális" a viszony, akkor jól elvagyunk, van program, nevetünk, beszélgetünk, csak a veszekedések alkalmával érzem úgy, hogy elegem van. És bennem az a baj, hogy megmarad a tüske, hiába "nem úgy gondolta" és minden egyes ilyen alkalommal távolodok tőle. Sokszor már jól sem merem magam érezni, mert tudom, hogy legközelebb megint ez lesz.
Igazából azt érzem, hogy ezek miatt folyamatosan távolodok el tőle és nem tudom mit csináljak.
Akik hosszú párkapcsolatban élnek, azoktól igazán jól esne valami jótanács.
Minket az egymás iránt érzett mély szeretet tart össze.
Vannak pillanatok, mikor úgy gondolom, csak a lakhatás hiánya, de olyankor eszembe jut, mikor még lett volna hova költözni, akkor sem tettem meg a még ennél is mélyebb időszakunkban. Pedig most csak hullámpillanatok vannak, akkoriban meg évekig tartott a hullámvölgy.
Minket az, hogy mindent meg tudunk beszélni.
Az a gond nálatok, hogy ez hiányzik. Eleve min tudtok fél évente így összeveszni?
Más dolog vitatkozni: van, hogy nem értetek egyet valamiben, és mindkét fél védi a saját álláspontját. Aztán vagy kompromisszumot köttök, vagy sikerül a másikat meggyőzni. De nem marad utána rossz szájíz vagy távolság. Inkább olyan, mint amikor a piacon két kofa alkudozik, aztán félúton megegyeznek az árban, de még mindketten jól járnak.
A veszekedés már más, de azt is meg kell tanulni kulturáltan. A személykedés, egymás sértegetése, anyázása, meg a teli tüdős ordítás nem fér bele. Egyik részről se. Mi azért vagyunk együtt 20 éve, mert eleve össze se jöttem volna ilyen emberrel.
Az a baj, hogy hosszú évek után a férjed nem fogja megtanulni, hogy mit mondhat és mit nem.
Az is baj, hogy még ha dühből is mondta, és direkt akar bántani, akkor is van igazság abban, amit mond. Ezért rombolja köztetek a szövetséget minden egyes veszekedés, és szép lassan teljesen el fogtok távolodni.
Probáld meg, hogy amikor átmegy személyeskedésbe, akkor leállítod. Megkérdezed, hogy ez miben érinti a vita tárgyát, vagy egyszerűen közöld, hogy akkor folytatd a beszélgetést, ha lehiggad, mert megint olyat mond, amit utólag megbán. Aztán hagyd ott pár órára.
Vagy javul a helyzet, vagy nem. De ennyi idő után nehéz új szokásokat felvenni.
Nem igazán passzoltok össze, emberi módon kommunikálni sem tudtok egymással. Ha fontos nektek még ez a kapcsolat, ezen kéne dolgozni.
Mi 12 éve vagyunk együtt, szerelemből házasodtunk össze (10,5 éve,), és a szerelmünk tart össze minket. Nagyon szeretjük egymást, megvan kezdetektől a tisztelet, a bizalom, vonzalom, mi lelki társak vagyunk, nagyon passzol egymáshoz a személyiségünk, a humorérzékünk, az értékrendünk és a szexuális igényeink is:). Veszekedni sem szoktunk, egyszerűen nincs min összeveszni. Nem egy szappanoperában élünk. Ha akad valami amiben nem értünk egyet, azt is normálisan megbeszéljük. Nincs és soha nem is volt köztünk ilyen ótvar kiabálás, üvöltözés, sértegetés meg stb, ilyen emberrel nem sokáig lettem volna együtt aki így kommunikál velem, nem hogy össze is házasodjunk.
Éljük az életünket, sokat beszélgetünk, nevetünk, dolgozunk, eljárunk szórakozni, vagy itthon sorozatozunk,társast játszunk, kártyázunk, együtt gondoskodunk a kiskutyánkról stb. Amikor gondjaink voltak, azok is rajtunk kívülálló dolgok voltak , pl komolyabb, hosszabb betegség, munkahely elvesztése, amikor hirtelen egy csomó dolog tönkrement itthon rövid idő alatt és sok pénzt kellett kivenni a félretettből, aztán hosszan elnyúló anyagi problémák a covid korlátozások idején, na az nagyon stresszes időszak volt, de mindent túléltünk együtt, egymást támogatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!