Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha mindenünk megvan már,miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha mindenünk megvan már,miért nem jegyez el?

Figyelt kérdés
6,5 éve vagyunk együtt (6 éve élünk együtt) viszont soha nem beszéltünk még eljegyzésről vagy esküvőről. Valahogy soha nem jött még fel a téma. Viszont én ezt természetesnek tartottam,hogy 3-4 év után alap dolog az eljegyzés,majd esküvő. Hisz mire várjunk már ennyi idő után? Nem lehet kifogás sem az anyagiak,sem a kapcsolatunk. Nagyon jól megvagyunk,sosem veszekszünk, dolgozunk rendesen. Igen, tudom hogy rákéne kérdezni, de hogyan lehet az ilyenre rákérdezni, főleg úgy hogy sosem beszéltünk még róla és nem szeretnék erőszakos lenni? Tényleg csak kíváncsi vagyok,hogy miért nem léptünk még előre.

2022. febr. 16. 19:57
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
95%
#20 Tehát szerinted nagyobb esélye van megházasodni egy olyan nőnek, aki házasság előtt nem fekszik le a párjával?
2022. febr. 17. 06:48
 22/32 anonim ***** válasza:
85%
Én sem bántásból mondom, de ahol közel 10 év után nem kerülnek szóba ilyen dolgok, az minden, csak nem tökéletesen kommunikáció. Erre az ember a kapcsolat 1-2 évében már gondol, mert most gondolj bele: ha azt mondja, ő nem házasságpárti, 7 év megy a kukába...
2022. febr. 17. 07:40
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ha mindenünk megvan már,miért nem jegyez el?"

Dobpergés......mert nem akar.

2022. febr. 17. 08:21
 24/32 anonim ***** válasza:
Vannak, akik félnek a házasságtól, hogy az elront mindent, mert a szüleik is elváltak vagy xy is ezt mondta.
2022. febr. 17. 09:50
 25/32 A kérdező kommentje:
Sokan azt írjátok hogy a kapcsolat elején normalisék ezt megbeszélik. Azért akik tini korukban jönnek össze,nem hinném h foglalkoztatja őket a téma.
2022. febr. 17. 12:11
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is olyan fontos az egész (ezt mutatja az is szerintem, hogy sok év alatt mint beszédtéma se jött fel), meg ráadásul a "nem" választ is jól fogadnád elmondásod szerint, akkor mitől olyan nehéz neki felhozni? Te nagyon szeretnéd, ha házasok lennétek? Az egodnak fontos, hogy megkérjen? Értékesebbnek éreznéd magad, bizonyítékként, hogy egy egész életre tervez veled valaki? Ha nem olyan fontos az egész, jó a kapcsolatotok és a kommunikációtok is, és a reakciójától se tartasz, akkor miért félsz attól, hogy erőszakosnak fog tartani? Más kérdéseid vagy viselkedésed miatt tartott már téged erőszakosnak?
2022. febr. 17. 12:37
 27/32 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
100%
Mi epp hogy csak nagykoruak lettunk, mikor osszejottunk peldaul...
2022. febr. 17. 12:49
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy nem jött ez eddig szóba. Mi is fiatalon jöttünk össze, és sokáig nem is hàzasodtunk emiatt, de végig téma volt, hogy igen, majd ha úgy állunk, lediplomázunk, lesz rendes lakásunk, "felnövünk", akkor a házasság a cél.

El sem tudom képzelni, hogy ha máshogy nem, akkor max a baráti körben tartott eljegyzések, esküvők kapcsán ne vetődjon fel a téma. Szerintem az csak úgy lehet, ha ő tudatosan kerüli. Szóval arra készítsd fel magad, hogy lehet ő egyáltalán nem akar házasodni.

Én simán felhozám valami nyugodt pillanatban, hogy Te Pista, mi már hosszú évek óta együtt vagyunk, de nem is beszéltünk még arról, hogy szeretnénk-e házasságot. Te mit gondolsz a dolgról, szeretnél majd házasodni, vagy nem gondolod ezt fontosnak?

2022. febr. 17. 13:04
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Fura, hogy mégcsak szóba sem jött soha. Kérdezd meg egyszerűen, hogy hogy vélekedik a házasságról? Neki fontos-e? Szeretne-e megházasodni? Eltudja-e képzelni veled? Milyen esküvőt szeretne?

Szerintem ez nem tolakodó, nem arról szól, hogy "mikor jegyzel már el végre!?"

Ilyenkor szokás visszakérdezni, ő megkérdezi hogy vélekedsz, te elmondhatod, hogy örülnél neki. Ennyi.

2022. febr. 19. 13:19
 30/32 anonim ***** válasza:
Kérdező! Mi újság van? Történt azóta valami? Én is ugyan ebben a helyzetben vagyok... :(
2022. máj. 2. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!