Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férfiak esetén a hosszú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak esetén a hosszú házasság titka a szelektív hallás?

Figyelt kérdés

Több idősebb és középkorú férfitól hallottam már, hogy azt mondta az nagyon fontos, hogy nem kell minden sértést, negatív megjegyzést szívre venni, van amit el kell engedni a füled mellett és nem rágódni rajta. A feleségek állítólag sokat zsörtölnek feleslegesen szóval az energiát csak a lényeges célokra és a fontos problémák megoldására kell áldozni. Persze itt a határ elég szubjektív lehet, de a stressz és az idegeskedés szerintem sosem előny egy házasságban, jobb nyugodtnak maradni.

Ti mit gondoltok erről?

2022. febr. 4. 13:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%

A véleményem az, hogy ez tipikus esete annak, amikor egy valós problémára egy rossz megoldást választunk.

A probléma az, hogy a nők eszköztára az önérvényesítésre gyakran kimerül a sértegetésben, játszmázásban, hisztiben. Abban van igazság, hogy az ilyen sértéseket el kell engedni a fül mellett, a játszmába pedig nem szabad beszállni. Eddig még igazat is adnék.

Ami viszont kimarad ebből az érvelésből az az, hogy annak a nőnek ilyenkor van egy problémája. Attól, hogy a módszer szar, a kiváltó ok még lehet valós. A csávók többsége pedig nem csak a hisztit, de a problémát is ignorálja. Ez így maximum a hosszú és szar házasságok titka. A jó az lenne, ha a probléma megoldásra kerülne a sértegetés eszkalálódása NÉLKÜL.

2022. febr. 4. 15:34
 22/26 anonim ***** válasza:

20# Edricus, ez jó!

Mármint... Szomorú, hogy ide jut egy egykor lángoló kapcsolat. De mégis van valami bája.

Őszinte.

Sajnos sok kapcsolat nem ilyen, rosszabb, számítóbb. Mondjuk az egyik fél rosszindulatú, bántalmazó.

2022. febr. 4. 15:37
 23/26 A kérdező kommentje:

Jó, de ez relatív, hogy mi a "szar" házasság. Igazából, ha viszonylagos nyugalom és békesség van, együtt tudnak élni bizonyos problémákkal, akkor az szerintem nem akkora gáz. Most nem kell feltétlenül olyan magas mércét állítani vagyis úgy csak nagyobb lehet a csalódás. De én még nem vagyok házas csak látom a felettem lévő generációk példáját.

2022. febr. 4. 15:42
 24/26 anonim ***** válasza:
53%

"Igazából, ha viszonylagos nyugalom és békesség van, együtt tudnak élni bizonyos problémákkal, akkor az szerintem nem akkora gáz."

Ha így nézzük, lehet. Ugyanakkor nem is tudom, hol kezdjem, miért nem értek egyet ezzel.

Ez a kijelentés azt jelenti, hogy jobb nem beszélni a problémákról, mert ha szembenézünk a problémával, elmérgesedhet a helyzet. Ezzel azt is kijelentjük, hogy a problémát meg sem próbáljuk megoldani, és ezt tüntetjük fel a sikeres házasság kulcsának. Mintha azt mondanánk, hogy ha nem beszélünk róla, akkor nincs. Ja, és ezért a nőt tesszük felelőssé, mert vele nem lehet együttműködni, csak figyelmen kívül hagyni.

Alapvetően azzal semmi baj nincs, ha úgy döntünk, hogy egy problémát nem akarunk megoldani, he ez konszenzusos. Itt azonban az egyik fél úgy dönt, hogy ignorálja a másik problémáját, a SAJÁT nyugalma érdekében. Ez csak a férfinek békesség és nyugalom, a nő szempontjából tehetetlenség és frusztráció. Ez csak azért lehetett a békés házasság titka az előző generációknál, mert a válás nem volt kézenfekvő opció.

Hallgattam múltkor egy podcastot, két párterapeuta pszichológus pontosan azt fejtegette, hogy a válások többségénél az a forgatókönyv, hogy a férjnek csak akkor esik le a tantusz, amikor a feleség már rá sem bír nézni. Mert addig azt gondolta mindig, hogy nincs semmi probléma, csak a feleség túlreagál mindent. Csakhogy a feleség szempontjából az lett volna a normális reakció, amivel egyedül maradt.

Szóval nem: szerintem nem ez a titka a boldog házasságnak, no.

2022. febr. 4. 16:06
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Ferfiaknal valoban letezik a szelektiv hallast. De a serelmeket nagyon is halmozzak csondben. Az en ferjemen latom, ahogy a sok blablablara suket, amiket nagyon erdekesnek tartok, de beepitett onvedelembol meg sem hallja. Viszont egyenrangu felek vagyunk es ha tenyleg nem noi picsogas, elkapom a grabancat es vegig kell hallgatnia.
2022. febr. 4. 19:14
 26/26 anonim ***** válasza:
25# "ha tényleg nem női picsogás" Ez aranyos :)
2022. febr. 4. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!