Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasság akkor lehet tartós, ha a felek elfogadják, hogy vannak olyan problémák, amiket nem tudnak megoldani, de megtanulnak velük együtt élni?
Egy párkapcsolati szakember véleményét olvastam a témában és ő úgy vélte, hogy legtöbbször nem is maga a probléma, ami zátonyra futtatja a házasságot, hanem az abból fakadó frusztráció, hogy bármilyen módszerrel próbálják megoldani úgysem sikerül. Persze ez úgyis lehet, hogy csak az egyik fél próbál tenni az ügy érdekében meg úgyis, hogy mindkettő, de az eredmény hasonló.
Viszont, ha eltudják fogadni, hogy ok ez most nem a legoptimálisabb dolog a kapcsolatban, de hosszú távon a közös cél érdekében (család, gyerekek, stb) igazából belefér és elhordozzuk ennek a terhét, akkor együtt maradhatnak. Csak ugye nagyon nehéz félretenni az egót, mert mindenki annyira biztos az igazában és annyira tudja, hogy kéne csinálni a dolgokat, hogy ezek törésekhez vezetnek.
Apróbb problémák esetén persze.
De szerintem az élet értelme a fejlődés, én is szeretnék fejlődni és a párom is szeretném hogy jobbá váljon, jobb helyzetben éljen, érzelmileg is erősebbé váljon. Ezért bizonyos problémákat nem tudok a szőnyeg alá söpörni
Minden házasságban vannak megoldandó problémák, tökéletesen harmonikus idilli nincs.
Hogy ezt a problémát el tudják-e fogadni, együtt tudnak-e velük élni, a felektől, a tűréshatáruktól, az elvárásaiktól...függ. Mindenki mással tud megalkudni.
Akkor nem, ha csak az egyiknek probléma. Ha mondjuk az egyik rendetlen, de úgy, hogy leszarja, mi merre, és tud kupiban is élni, az neki nem probléma, a másiknak viszont igen.
De szerintem az elfogadás nem olyan, amit eldöntesz, hogy mától x dolgot, ami zavar, elfogadom. Majd elnyomja magában. Az meg később robban.
Nem az a baj, hogy probléna van, hanem ha úgy csinálunk mintha nem lenne..
Amit nem tudunk megváltoztatni, ott a hoztáállásunkon még tudunk, hogy jobb legyen, máshogy lássuk...
Az attol fugg h a "problema" frusztraciot okoz vagy el tudsz siklani felette.
Ismeroseink rengeteget veszekednek es amikor meseli h miken, rendre arra jutok, h en felesegkent ezekre nem is reagalnek, az o felesege meg kikaparja a szemet.
Vannak defektek amikkel egyesek tudnak elni, masokat meg halalra idegesit.
Uez a valaszom a szexmentes hazassag/elhidegulesre, ha valakinek alacsony a libidoja, belefer h a masiknak nulla, mas meg inkabb felremegy,elvalik.
Nincs tokeletes kapcsolat, abban viszont nagyon hiszek h vannak kompatibilis emberek es ok sem tokeletesek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!