Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megbántad,hogy változott/ nem változott a neved házasságkötéskor?
Nem bántam meg.
Férjem ragaszkodott hozzá, hogy felvegyem a nevét, ebben nagyon régies gondolkodású.
Tőle függetlenül én is szerettem volna a nevemmel is jelezni, hogy hozzá tartozok, a felesége vagyok, de édesapám nevét, tehát a saját nevemet is meg akartam tartani, hisz azért igazából csak az vagyok én.
Így választottam a Kovácsné Szabó Éva verziót.
A legrosszabb, ha valakinek férfi keresztneve lesz, és az lesz az iratain, hogy Kiss Jánosné :)
A kötőjeles verzió szerintem a legmodernebb, legigazságosabb, de ha aggályaid vannak, azok később sem fognak szűnni, mert utána sokat fogod hallgatni az új neved. Ha nem szimpatikus, akkor ne menj bele. Van olyan ismerősöm, aki maradt ugyanaz.
Eszem ágában sem lesz felvenni a nevét. Szeretem a felesleges bürökráciás szrságon kívül is.
Elvégre nem a pasinak kell az összes iratát lecserélnie (két országról beszélünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!