Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Huszonévesek, szeretnétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Huszonévesek, szeretnétek majd megházasodni és gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 1. 16:34
 81/106 anonim ***** válasza:
32%
Meglepett hogy a szavazáson mennyi nő szavazott nemmel. Végigolvastam ezt a rengeteg hozzászólást, és hát teljesen ledöbbentem. Én teljesen megértem ha vki nem szeretne gyereket. Nem vagyunk egyformák. De az hogy a legtöbb nő nem akar, az bizony komoly társadalmi problémára utal. Fogalmam sincs mi az oka, de ebből még lesz nagy sírás szerintem.
2021. aug. 2. 20:26
 82/106 anonim ***** válasza:
79%

Miért lenne társadalmi probléma? A csökkenő gyermekvállalási kedv épp a jóléti társadalmakra jellemző. Az ember pedig túl van szaporodva, minden faj ösztönösen visszavesz, vagy elkezdi irtani fajtarsait, ha túlszaporodik. Addig jó, míg az előbbit választjuk...

A sírásról meg...láttam már nőket, gyerekeket sírni, amiert megbánták a gyereket, meg azért is, mert nem vállaltak és azt bánják. Vannak egyéni rossz döntések az életben, az idő mutat csak rá, de mindenkinek csak saját maga felé kell elszámolnia.

2021. aug. 2. 20:48
 83/106 anonim ***** válasza:
84%

"De az hogy a legtöbb nő nem akar, az bizony komoly társadalmi problémára utal."

Csak akkor, ha feltételezed, hogy a gyakori közönsége reprezentatív a teljes társadalomra nézve. Nem az.

2021. aug. 2. 20:48
 84/106 anonim ***** válasza:
25%

"Fogalmam sincs mi az oka, de ebből még lesz nagy sírás szerintem."

Még a mi életünkben. Japánnak már most fejtörést okoz az elöregedő társadalom.

2021. aug. 2. 21:06
 85/106 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem azért is robbantak le sokan szülés után, mert nagyon későn vállalták gyereket. 35 fölött már nem regenárálódik úgy a test, persze ez egyéni genetika is. Nemrég szült egy rokon lány 23 évesen, 2 hét múlva láttam először, akkor már simán úgy nézett ki, mintha semmi nem történt volna. Én 29-32 évesen szültem, én is teljesen visszaregenerálódtam, de azért az nem két hét volt, hanem 4-5 hónap. Viszont van barátnőm aki 38 volt, és van aki 41 ők már szerintem sose lesznek a régiek, bár szerencsére ez őket különösebben nem érdekli. Két 42 éves ismerősöm viszont konkrétan majdnem meghalt a szülőasztalon. Szóval ja nagy a szórás. És tényleg sokba kerül, de szerintem nem ezek a főbb visszatartó erők. Hanem már utálnak az emberek gondoskodni másokról. Gyerek, szülő, állat, növény csak az időt veszik el az embertől. A beteg gyerekeket elhagyják gyakran nemcsak az apák, hanem az anyák is. Szülőhöz csak pénzért járnak, és szánalmasnak tartják őket, ha betegek nem gondoskodnak róluk. Ahogy itt írták sokba kerül a pelenka. Egy ismerősöm otthonba dolgozik, azt mondja ha minden ötödik emberhez járnak sokat mond. Kidobható lecserélhető lett az ember. Nem javítunk kidobunk nemcsak tárgyakat házasságot, gyereket, kapcsolatot. Lehet ha én lennék most 20 éves, lehet hogy én se akarnék. Nem a pénzzel meg a politikával van itt a gond, hanem a gondolkodásmóddal.

Valaki azt írta hogy a nagyi vegyen kutyát hogy ne unatkozzon. Esetleg elmehetnél hozzá te is, mert lefogadom hogy ő jött hozzád amikor Téged kellett pelenkázni.

2021. aug. 2. 21:14
 86/106 anonim ***** válasza:
91%

Majd ha lesz egy igazságosabb társadalom,akkor majd talán több nő fog gyereket vállalni.

Modernkori rabszolgaság van.

Egy szűk réteg dőzsöl,sosem éltek olyan jól,mint ma,a többség meg alig jut egyről a kettőre,és hát még rabszolgákat is le kellene gyártani.

Ugyan minek?Hogy ugyanolyan életet éljenek,mint a mostani fiatalok?

Kilátástalan a jövő.Nincs társadalmi szolidaritás,a társadalmat tudatosan butítják.Nem kell ide érzékenyítés ugye,megosztottság kell,gyűlölködni,ellenséget keresni.

Ilyen világba ki akar gyereket?

2021. aug. 2. 21:15
 87/106 1Léna ***** válasza:
19%

Miért keressük a társadalmi szolidaritást ott ahol a gyermeknevelés, a családi kapcsolattartás is kezd kimenni a divatból mert időigényes és költséges.

Az én tapasztalatom alapján, aki lemond a családról az lemond az egyetlen értelmes dologról, ami az életben boldoggá teheti.

Soha senki nem fog téged annyira szeretni mint a családtagjaid.

Ha tőlük ebben a kificamodott világban nem kaptál szeretetet, csak pénzen vásárolt dolgokat, vagy még azt sem, akkor valóban nagy bajban vagy, mert szeretet hiányában nem lehetsz sohasem igazán boldog.

A szeretet hiánya viszont magyarázat arra, miért nem akar valaki családot, gyerekkel. Akiben nincs feltöltve a "szeretet raktár" az szeretettet kapni szeretne, hiszen nincs miből adnia.

Érdekes abszurditás, hogy a "szeretet raktárt" úgy lehet feltölteni, ha figyelmesek vagyunk másokkal, időt töltünk velük, örömöt szerzünk nekik, és ekkor a szeretet raktárunk fel töltődik + értékesebb embernek érezzük magunkat. Ettől az érzéstől magabiztosabbak és szerethetőbbek leszünk.

Ezt nem kell elhinni, de kipróbálható!

Kívánom, hogy mindenki kapjon annyi szeretettet, mint amennyire csak szüksége van! Kívánom, hogy merj a szeretettedből bőkezűen adakozni,(kedvességet, időt, energiát) hogy megteljen a "szeretet raktárad" túlcsordulóan!

2021. aug. 3. 11:54
 88/106 anonim ***** válasza:
86%

Vagy inkább pont abban van szeretet,aki nem szeretné ennek kitenni a gyerekeit,nem?

Én legalábbis nem bírnám végig nézni,hogy a gyerekeimnek rossz,és azért nem hívnék életre senkit,hogy majd ha megöregszem,akkor valaki gondoskodjon rólam.

Na,ez az önzőség,nem az,hogy valaki nem vállal gyereket!!!

Hatalmas nagy a verseny,nagy a teljesítménykényszer.

Közben,ha nincs pénzed,akkor beérheted az állami egészségüggyel és oktatással,ami egyre silányabb.

2021. aug. 3. 12:32
 89/106 anonim ***** válasza:
81%

Miért nem lehet felfogni, hogy igen is vannak emberek (nem is kevesen), akiknek a legfőbb okuk a gyerekvállalás ellen, hogy szimplán NEM AKARNAK, mert nem vágynak rá és/vagy nem szeretik őket, plusz nem akarják elcs*eszni az egyetlen életüket?!

Hol volt itt szó amúgy a családi kapcsolattartásról? Sehol, a kérdés az volt akarnak-e a fiatalok gyereket, nem kell idekeverni, hogy ki mennyire tartja a kapcsolatot a családjával, az teljesen más téma.

"aki lemond a családról az lemond az egyetlen értelmes dologról, ami az életben boldoggá teheti."

Szerintem meg ne te akard már eldönteni, hogy kit mi tehet és mi tesz boldoggá, köszi. Képzeld el, hogy mi a férjemmel kettesben alkotunk egy családot, gyerek nélkül. És bármennyire is hihetetlen számodra, de boldogabbak nem is lehetnénk. Ott vagyunk egymásnak mi, plusz vannak barátaink, unokatesóink, ott vannak (még hálistennek) a szüleink, vannak hobbijaink, utazunk, kirándulunk stb, kapunk épp elég szeretetet, nem kell ehhez gyerek. Egy gyerek nekünk (és még sokaknak) a világon semmi pozitívat és pluszt nem adna a házasságunkhoz, csak tönkre tenne mindent, mivel minden porcikánk ellene van, nem bírjuk elviselni a folytonos bőgésüket, nincs hozzájuk türelmünk. Akkor meg mi a jó francnak? Mégis mit adna az állandó stressz és idegeskedés a mi házasságunkhoz?

A családot meg ne mossuk már össze a gyerekkel, mert baromira nem kell ahhoz saját gyerek, hogy családod legyen. A gyerek még mindig nem kitétele a családnak, egy házaspár gyerek nélkül épp annyira család, mint egy házaspár gyerek nélkül. Szeretetet pedig még mindig nem csak egy gyerektől kaphatsz, főleg hogy van, aki kifejezetten nem bírja a gyerekeket.

2021. aug. 3. 12:49
 90/106 anonim ***** válasza:
93%

jav.*

Egy házaspár gyerek nélkül épp annyira család, mint egy házaspár gyerekkel!

2021. aug. 3. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!