Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság után hová kell bejenteni a névváltozást?
Taj kártyát és adókártyát,
lakcímkártyát bejelentés nélkül ki fogják küldeni, ingyen és egy-két munkanapon belül. Személyit és jogsit igényelni kell a kormányablakban de szintén ingyenes. Bankba akkor menj, ha az új személyid elkészült, ez kb. egy hét miután megigényelted. Újra kell csinálni az elektronikus aláírást meg a szerződéseden is átírják a nevedet. Kártyát nem biztos, hogy újat kell igényelned. Nekem nem kellett, mert kötőjellel felvettem a férjem nevét az enyém elé és nem férne ki az egész a kártyára, viszont "azonosítható" maradt a nevem. Ha mondjuk Szabó Júlia vagy és Kiss Marcellné leszel, akkor viszont megváltoztatják.
Remélem, tudtam segíteni :).
Munkahelyen is!
Ha már a jogsinál tartunk, a forgalmi engedélyről se feledkezzünk meg (ha van a neveden jármű).
Biztosítónál (ha van élő biztosításod).
Amikor okmányirodában átíratod, kérdezd meg, hogy a többi hivatallal ők lelevelezik-e (NAV: adókártya, TB: TAJ-kártya stb.)
Még a földhivatal merült föl bennem, ha van ingatlan-tulajdonjogod. Nem tudom, őket neked kell-e értesítened, vagy hivatalból az okmányiroda megteszi.
"Ha már házasok akkor illene szerintem."
Tehát a férjnek is? ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!