Névváltozásnál mennyi idő van minden iratot lecserélni? Van, amit nem muszáj?
Én adókártyát sem csináltattam újat.
Egyébként amíg elkészül az új személyid, nem kell az útleveled használnod, kapsz egy papírt, hogy készülőben az új és belföldön azzal tudod magad igazolni.
Én csak a személyimet cseréltem le. Az útlevelemet akkor pont nem találtam, és azóta (2 éve) se volt rá szükségem. Lecserélem, ha használni szeretném.
A lakcímkártyámon csak azért szerepel a férjezett nevem, mert az esküvő után változott a bejelentett címem, egyébként ezt se cseréltem volna le, ahogy a taj és adókártyámat sem tettem.
Nem kaptam ideiglenes papírokat egyébként. Mivel a régi személyim még bőven érvényes volt, azt használhattam, míg meg nem érkezett az új. Ez 5 nap volt.
Nekem hosszú folyamat volt a névváltoztatás, mert februárban indítottam el, kétszer elkavarták az új születési anyakönyvi kivonatomat, aztán a lányoméra is várni kellett, hisz az édesanyja leánykori neve megváltozott, aztán a vírus is lassított mindent.
Mostanra végeztem mindennel.
Én minden okiratot lecseréltem, hisz nem viccből változtattam nevet.
Szerintem tanácsos mindent lecserélni, hisz pl munkahelyen érdekes, ha TAJ kártyán Kiss Péter vagy, a személyin meg Nagy Péter.
(persze más ha egy nőnek házasság révén változik a neve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!