Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Azok a házaspárok ahol a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azok a házaspárok ahol a feleség háztartásbeli, hogyan osztjátok fel a házimunkát? Feleségem szeretné ha jobban kivenném a házimunkából a részem.

Figyelt kérdés

Kb így néz ki nálunk: feleségem főz, mos, viszi a gyerekeket ide-oda. Gondoskodik hogy minden meglegyen, észben tartja a dolgokat.

Én csinálom a ház körüli munkákat, ha kell valamit javítani, szerelni, és a kertimunkát.

A bevásárlást és a takarítást fele-fele arányban csináljuk. Pl. én porszívózok ő felmos, illetve ő a konyhát takarítja én meg a fürdőt, stb.

Gyakran panaszkodik hogy túl sok ez neki és segítsek jobban, olyan fele-fele arányban. Pl. főzhetnék néha én is. Egyrészt megértem a problémáját, tisztában vagyok vele, hogy ez gyakori probléma ha valaki háztartásbeli, és a legkevésbé sem szeretném hogy depressziós legyen. Másrészt persze munka után fáradt vagyok és hát nem titkolom hogy kissé lusta, tehát azért valami középútra törekednék.

2021. jún. 7. 20:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

#19 Amúgy ez megszűnt?

[link]

FELMONDÁSI KORLÁTOZÁS

Ha az anya vagy a gyermekét egyedül nevelő apa a gyermek 3 éves kora előtt tér vissza a munkába, akkor a gyermek 3 éves koráig korlátozott a felmondás lehetősége. Ebben az esetben a munkavállaló magatartására alapozott felmondásnak csak akkor van helye, ha az azonnali hatályú felmondás feltételei fennállnak, tehát lényegében súlyos jogsértés esetén.

Ha a munkáltató a munkavállaló képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő okból akar felmondani, ezt akkor teheti meg, ha nincs másik megfelelő betöltetlen munkakör vagy a munkavállaló az erre irányuló ajánlatot elutasította. Megfelelő a munkakör, ha a munkaszerződés szerinti munkahelyen található, és a dolgozó által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelel.

2021. jún. 11. 21:00
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Eleve az sem biztos, hogy a rèszmunkaidős munkája megegyezett azzal, ahonnan szülni ment.

A megfogalmazásból ítèlve èn azt tippelnèm, hogy ez egy másik munkahely volt.

2021. jún. 11. 21:22
 23/23 anonim ***** válasza:
89%

Mivel háztartásbeli, csinálja ő. Én munkahelyen dolgozok, neki ez a "munkája".

Ha ő is dolgozna, akkor megosztanánk a házimunkát.

2021. jún. 22. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!