Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a házaspárok ahol a feleség háztartásbeli, hogyan osztjátok fel a házimunkát? Feleségem szeretné ha jobban kivenném a házimunkából a részem.
Kb így néz ki nálunk: feleségem főz, mos, viszi a gyerekeket ide-oda. Gondoskodik hogy minden meglegyen, észben tartja a dolgokat.
Én csinálom a ház körüli munkákat, ha kell valamit javítani, szerelni, és a kertimunkát.
A bevásárlást és a takarítást fele-fele arányban csináljuk. Pl. én porszívózok ő felmos, illetve ő a konyhát takarítja én meg a fürdőt, stb.
Gyakran panaszkodik hogy túl sok ez neki és segítsek jobban, olyan fele-fele arányban. Pl. főzhetnék néha én is. Egyrészt megértem a problémáját, tisztában vagyok vele, hogy ez gyakori probléma ha valaki háztartásbeli, és a legkevésbé sem szeretném hogy depressziós legyen. Másrészt persze munka után fáradt vagyok és hát nem titkolom hogy kissé lusta, tehát azért valami középútra törekednék.
Lehet nem is a felosztas maga a baja. Nalunk nincs gyerek mindketten dolgozunk, remelem azert nem baj ha leirom mit gondolok. Valoszinu le is leszek pontozva de nem izgat. Sokaig en sem tudtam mi bajom , megosztottuk a feladatokat. De a fozesbe beleuntam. Monoton, talaljam ki mi legyen, neki mindegy, egyszeruen neha faraszto. Pedig szeretek fozni. De neha besokallhat mindenki belole. A masik, hogy rajottem nekem is hianyzik a gondoskodas erzes. Masban megnyilvanult , szoval lehet mondani hogy hulyeseg de neha nekem is jol esett volna ha a parom foz. Hogy gondol rám ,nem nekem kell bajlodni vele, hogy nekem keszit. Mondtam is neki, azota szokott fozni. En addig porszivozok vagy valami. Tudom írtad takaritasz is. Ezert gondolom hogy nem feltetlen a mennyiseg a lenyeg. Nehany fozes utan azert parom is jobban felfogta hogy faraszto a fozes.
A gyerekek meg mennyi idosek? Ha kicsik es nincs ovi ,suli hanem veluk kell lenni egesz nap az nem haztartasbeliseg. Szerintem . A haztartasbeli az aki akkor is otthon van ha mar nagyobbak a gyerekek. Ez kemeny munka. A gyerekek alapbol farasztoak egesz nap meg plane. Te elmesz dolgozni, felnottek koze, ha hazajossz akkor is a zomet a gyerekekkel tuti a nejed csinalja. Szoval megertem ha toke kivan kicsit.
Figyelj ra jobban, mert figyelmesseget szeretne. Ő úgy fogalmazza meg hogy segíts neki, de nem arra gondol. Nem a mennyiseg a minoseg szamit.
Egy HTB feleséggel bőven elég lenne, ha csak a kert körüli, és javításos dolgokat csinálnád.
Üdv, 38N
HTB-ként mondom, hogy bőven eleget csinálsz.
A napi nyolcóra munka után segítesz neki, a kertet rendezed, ez szuper, ne legyen több elvárása.
Mellesleg mi sok neki egy főzésben, mert a gyerekek ellátásában, de őszintén? A kaját csak odateszi és megfő/sül magától, és kétlem, hogy mindennap takarítania kéne A-Z-ig.
De ha baja van, mehet dolgozni, és AKKOR lesztek egálban.
14, erre írtam hogy nem biztos a munka mennyisege a baj. De baromi monoton mindig kitalalni valamit, meg ugyanazokat koroket futni minden nap
Es meg felnott tarsasaga sincs.
3 gyerek van. 1,5 éves, 5 éves és 8 éves. Egyébként volt részmunkaidős állása (heti 16 óra) de tavaly a covid miatt elvesztette (pontosabban úgy gondolta a cég, hogy nem fizet érte). Előtte felosztottuk a házimunkát (főzést is, gyerekek cipelését) jobban.
Viszont amíg lezárás volt és mindenki itthon volt egy fokkal jobb volt a helyzet. Lehet persze h lelkileg a bezártság se tett jót, viszont most hirtelen jött hogy megint mindenhova menni, napi 5 program a gyerekeknek, stb. (Bár egyébként előtte is ez volt) Ezt megértem h megterhelő neki, de ugyanakkor nekem is hirtelen terhelés jött a munkámban.
Bocs, de így egészen más!
A feleséged nem háztartásbeli, hanem gyeden vagy gyesen van. Egész nap otthon van vele a másfél éves, aki ad is neki tennivalót. Emellett még szaladgál a két gyerek után is.
Most már jön a nyári szünet, akkor legalább nem kell a másik két gyereket vinnie. De ősztől próbáljatok módosítani a mostani rendszeren.
Kérdező, a feleséged akkor lenne háztartásbeli, ha a legkisebb is óvodába vagy bölcsődébe járna, és a feleséged otthon ülne reggeltől délutánig az üres lakásban.
Kicsit tisztâzzuk le ezt a sztorit légyszí!
Most másfél éves a kicsi. A feleséged "tavaly" "elvesztette" az állását.
1. Szerintem visszatérő kismamát nem rúghatnak ki.
2. Azt még kevésbé értem, hogy hogyan lehet, hogy a cég nem fizet.
3. A feleséged hány hónappal a gyerek születése után ment vissza?
4. Ha jól alszik, akkor egy fél éves gyerek lehet, hogy nem fáraszt le annyira valakit, mint egy másfél éves.
Én ebben a helyzetben azt javasolnám, hogy vegyél ki 1-2 nap szabit és "cseréljetek" szerepet a feleségeddel. Te csinálod az ő feladatait, ő meg a te házimunkáidat. Így kicsit ő is tud pihenni és te is jobban meg tudod ítélni, hogy ez depresszió vagy tényleg sokat dolgozik.
Nyilván a két esetet másképp kell kezelni.
"Szerintem visszatérő kismamát nem rúghatnak ki."
A kismamának a várandós nőt hívják. Ès de, kirúghatják onnantól kezdve, hogy visszatér aktív állományba. Az, hogy mellette gyed-en van, az nem vèd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!