Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Háztartásbeli feleségnek mennyi "zsebpénzt" szokás adni? Ő szeretné, hogy különítsünk el neki egy összeget, hogy jobban tudjunk spórolni.
A házasság elején még mindketten dolgoztunk, tehát természetes volt, hogy mindenki annyit vesz ki, amennyit akar. De tény, hogy feleségem két kézzel szórja a pénzt. Ez most tűnt fel, mióta kevesebből kell gazdálkodnunk.
Egyébként próbáltam diplomatikusan hozzáállni, feleségem volt aki javasolta, pedig ez a zsebpénz dolog nekem pont ugyanannyira kínos, mint amennyire hangzik.
De saját bevallása szerint, bűntudata van bármire költ, akár fontos akár nem, és közben meg nem tudja hol a határ.
Nekem mindegy, jó úgy h kap egy másik kártyát amire beállítok limitet, már csak a kérdés h mennyit? Mert ebben teljesen ötletem sincs és persze ha mégis mondok egy számot nem is értünk benne egyet. A fizum olyan 400e, szokásos rezsi meg kaja költségeken túl nagy költségeink nincsenek, én szeretném ha minél több menne megtakarításra. Én ritkán veszek viszonylag drága dolgokat, ő meg ugye folyton vesz, (venne) kis és nagy értékben is, mindenfélét...
Hogyne lehetne 400-ból megélni ketten? Mondjuk nem Budapest, hanem vidéki nagyváros, de 200-250-ből megvannak az alap dolgok (nem veszünk luxustermékeket, de nem spórolunk semmin), még félre is lehet tenni bőven.
A kérdés attól még valószínűleg kamu.
Nem mondom hogy jól élünk meg belőle, pont ezért tettem fel a kérdést.
Nem volt tervezve az se hogy elveszti a munkáját, de így alakult, és úgy néz ki, még egy ideig így is lesz.
Ha nem hiányozna az a havi százezer amit sminkre meg ruhákra költ, meg mindenre amiket megrendel a neten, valszeg meg se nyitnám a bankszámlám.
Mivel nincs gyerek (még) nincsenek nagy kiadásaink sem, kb 200e havonta ami tisztán elmegy rezsi, kaja, kocsi stb alap dolgokra, a többi meg "eltűnik". A hirtelen költségeket, nagyobb kiadásokat (háztartási gép, utazás (ami mostanában úgy sincs...) a megtakarításról kéne fizetni, csak ha ott nem gyűlik a pénz, akkor majd ugye ezek a költségek is a havi bevételből lesznek fizetve, és felborul az egész. Tehát megértem hogy sokak számára a 400 ezerből nem lehet megélni, azért hozzáteszem 26 évesek vagyunk, én személy szerint látva a szintén nemrég végzett orvos, tanár ismerőseimet örülök hogy ennyink van, sőt. Én nem tartom kevésnek a 400 ezret két ember számára, ha jól van beosztva.
Egyébként feltettem egy kérdést, de egyetlen értelmes válasz nem jött, csak a szociológiai vita hogy mennyiből lehet megélni, no meg a személyeskedés.
Én egyébként tudtam hogy ez a zsebpénz dolog ki fogja verni a biztosítékot, de akkor mondjatok rá polkorrektebb szót, amire a feministák se szólnak be. Bár megjegyzem a való életben nem nagyon működnek ezek az ideológiák, amiket itt az oldalon egyesek képviselnek - akik velem ellentétben, tényleg sose voltak még párkapcsolatban valószínűleg
Nőként, valóban nincs feleségem.
De neked sincs, ez a zsebpénz duma nagyon gáz. Inkább te vagy 14 éves, vagy az elképzelésed szerint a nők azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!