Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ritka ma is a gazdag-szegény házasság?
Azért ez változó. Sokan az egyetem alatt jönnek össze és az egyik fél (jellemzően a nő) önként dönt arról hogy ő nem épít karriert, hanem a gyerekekre, családra koncentrál.
Persze ez nem ugyanaz a helyzet amit leírtál, hiszen itt valaki lemondott valamiről.
Szerintem ez emberek, pláne az értelmesebbje megpróbál a saját köreiből társat választani, mert az vezet a legkevesebb feszültséghez.
Na azért elfelejtjük megemlíteni hogy mit is jelent itt valójában a gazdagság egy átlagos ember számára magyarországon.
Gazdag: 500 ezret keres nettóban
Szegény 130-180 ezret keres nettóban
Az 500 ezernek kellene az átlagosnak lennie hazánkban is , de nem igazán lesz itt olyan.
Én is a fő kérdésre válaszoltam, tehát a gazdag-szegény házasságra. Nagyon nem jellemző és soha nem is volt az, és bizony a férfiak is körülnéznek a lány "házatáján" mielőtt igent mondanak.
A felső tízezer egy elég zárt kör, oda nem lehet csak úgy bevágódni. Ők jellemzően egymással barátkoznak, együtt buliznak, együtt járnak nyaralni. A szerelmi kapcsolataik is ebben a zárt közösségben alakulnak ki.
Nagyon nem jellemző, hogy valaki kívülről bekerül, és elfogadják. Közös téma se nagyon van.
"Nem feltétlenül a diplomás-szakmunkás ellentétre gondolok, hanem például értelmiségin belül egy vezérigazgató nem fog leállni egy pedagógussal (csak példa, nyugodtan behelyettesíthető mással), pedig hiába lehet okos egy tanár, a vezérigazgató/diplomata/akárki jóval többet keres..."
az én tapasztalataim szerint meg pont, hogy elég gyakori a felsővezető/cégvezető és pedagógus párosítás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!