Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most lesz 10 éve hogy együtt vagyunk párommal házasság nélkül, nem tervezzük hogy házasodnánk, mi erről a véleményed?
A te életed, a te dolgod.
Nekem édes mindegy ki milyen életmódot folytat, mindenkinek a magánügye.
De én azért többre vágytam a saját életemben, mint egy Pasim- csajom kapcsolat.
A magam részéről NEM maradtam volna olyan pasival aki csak egy épp aktuális barátnőt akar x évre, és ennél többre ne is számítsak. Az ilyenek többsége amint megtalálja az igazit, lelép és el is veszi. ( Több barátnőm is tapasztalta ezt az elmúlt években) Szép dolog egy párkapcsolat, de hosszútávon, ha én elkötelezem magam valaki mellett, nekem ez így egyszerűen kevés, hogy a csaja vagyok. Ennyi.
Mert számomra a házasság nem csak egy papír. Törvényes- hivatalos hozzátartozói vagyunk egymásnak általa!!! Nekem ez miatt volt fontos, és a mai napig is az.
A férjemmel teljesen egyet is értettünk ebben a témában, ő is ugyanúgy szerette volna, elég hamar megkért, és össze is házasodtunk 1,5 év kapcsolat után. Én szeretek házasságban élni vele, szeretem hogy a férjem, én a felesége, és azt is, hogy felvehettem a nevét. Egy család lettünk a törvény előtt is. Idén leszünk 10 éves házasok.:) 35/N, (32/F)
De ha ti így vagytok boldogok, házasság nélkül, azzal sincs baj. Feltéve, ha nem csak feladtad ezt a vágyadat miatta. Ha feladtad, pedig valójában legbelül vágysz rá, a tüske örökre ott marad.
Értem, neked ez az állaspontod akkor, nekem meg más. Nem tudom te most melyik hozzászóló vagy, és miért érzitek/érzed úgy, hogy többedik alkalommal is itt bizonygatod ezt nekem, mindezt úgy kezdve, hogy neked édes mindegy. Nekem ez kezd nagyon fura lenni!
Az egyik hozzászóló írta itt, hogy gyakorlatilag most is úgy élünk, mint egy házaspár, én ezzel értek egyet. Értem hogy reklámozni akarjátok a házasságot, és tudom, hogy ez egy társadalmi elvárás, de attól még engem és a páromat ugyanolyan érzelmi kötelék köt össze, mint akármelyik házast. Úgy érzem elég választ kaptam a kérdésemben, és minden oldalról meg lett közelítve a téma, köszönöm az összes hozzászólónak!
Szerintem többüknek eddig az jött le, hogy te jobb híján engedted el ezt és igazán sosem beszéltétek meg, mert nem akartad zaklatni vele, nehogy ijesztő elvárás legyen. Mint írtuk - nem meggyőzésből meg kritikaként, hanem információként - a házasság nem csak az érzelmekről szól, meg nem valami ósdi szokás, hanem szorosabb jogi és gazdasági kapcsolat. 50,52 voltam.
(Off.: Aki meg spirituális az úgy hiszi, nem csak véletlenül van pont a másikkal (...aki egy materialistának logikusan bárki más is lehetne, ha stimmel a kémia meg csak jókor vagy jó helyen és egy esztétikai vagy anyagi kategória vagytok, és már összeköt sok emberbarát és bajtársi emlék, belefeccölt idő és pénz, és így olyan kényelmes, amíg jó nekem, meg hátha egyedül rosszabb... - meg hasonló elméletek vannak itt mindig:)). Csak azért írom, ne nézd le vagy ne szégyelld, nem rossz taktika a hit az életre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!