Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most lesz 10 éve hogy együtt vagyunk párommal házasság nélkül, nem tervezzük hogy házasodnánk, mi erről a véleményed?
Szerintem a házasság a másik tisztelete és a komoly elhatározás, közösség és felelősség vállalás "jele". Akkor is ha sokan ma esztelenül fellángolásból vagy eleve úgy mennek bele, hogy "legfeljebb elválunk" (ők el is szokták). Akik azt mondják, csak egy papír, meg nekik mindegy félnek tőle, hisz ha mindegy... - a felelősségtől is meg az esetleges lehetőségeik elvesztésétől. Talán mert már megégették magukat, talán a szüleik példája miatt, talán mégsem biztosak az érzéseikben. Nagyon sok, általában inkább nő vágyna a klasszikus menetrendre, mint kislány korában a mesékben, míg a királytól simán lusták, sokszor úgy vannak vele (tisztelet a kivételnek), hogy már enélkül is mindent megkaptak egy együttélésben és félnek a felelősségtől, macerától, vagy a vagyonukat elveszteni, így meghagyják a kiskaput, a nő meg belemegy, mert fél a férfit elveszíteni vagy csak egyedül lenni, aztán jobb híján megmagyarázzák maguknak, hogy ők is modernek.
Szóval jobb ebben már az elején egyezni. Ugyanúgy, mint a gyerekek számában, vallásban vagy politikában... stb. És nem csak telepátiával kommunikálni.
Itt igazából az a kérdés, hogy ki mit tart házasságnak.
Egy papírért én sem házasodnék, de nekem nem ezt jelenti, hanem jóval többet.
Én hasonló helyzetben azért elbeszélgettem volna a párommal, hogy ha tud őszinte lenni, akkor mondja meg, hogy mégis miért házasságellenes? Számos ok húzódhat emögött. Lehet teljesen érthető is (pl. sok rossz példa), de lehet bizalmatlanság (pénzügyileg vagy irányodban) vagy nem mondja ki, de "várja a jobbat". Vagy az ő fejében a házasság=nagy lagzi sok emberrel és ettől kap kiütést, de egy aláírást bevállalna a párja kedvéért, akinek ez fontos.
Ja, már az elejétől tudom az okokat. Egyrészt értelmetlennek tartja, ő a tesójának is megmondta, amikor bejelentette hogy nősül, hogy "minek?", másrészt a sok rossz példa miatt ahogy mondod, és harmadrészt nagyon jól beletaláltál, mert a sok ember és hajcihő nagyon idegesíti, elég introvertált emberek vagyunk, igazából ez engem is nagyon zavarna.
Igazából én sosem vetettem fel ezt a kérdést, ezek csak szimpla beszélgetések kapcsán jöttek fel, szóval soha nem is erőltettem, vagy ilyesmi. Azt tudom, hogy kicsit egyedülálló gondolkodása van a többi emberhez képest akit ismerek, olyan szórakozott professzor típus😃 de amiket értem és a családomért megtett, az nekem bőven bizonyító erejű, annál is inkább mert ő egyszerűen képtelen megjátszani magát, logikusan gondolkodó ember, a spiritualitás abszolút hiányzik belőle, szóval én ezért is tudom elfogadni hogy nem akar házasságot. Másrészt ha erőltetném, az nem lenne igazi, úgy nem akarom, mert semmi értelme.
Nekem van olyan rokonom, aki úgy házasodott, hogy még a szüleik se tudtak róla vagy fél évig és akkor is csak véletlenül derült ki ügyintézés kapcsán, szóval ehhez nem kell nagy felhajtás feltétlen, ha csak ennyi a kifogás.
A házasság leegyszerűsítve jogilag azt jelenti, hogy közös a fizetés és közös a hitel is, örököltök egymás után és egymásnak a legközelebbi hozzátartozói lesztek és automatikusan ő lenne a gyerekeid apja. Mit ellenez ebből vajon a párod?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!