Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lagzi nélkül házasodni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lagzi nélkül házasodni?

Figyelt kérdés
A sztori röviden annyi, hogy a családunk elég erősen tol folyamatosan a házasság-gyerek-saját lakás háromszögébe. Így 30 körül azért mindketten érezzük, hogy lassan eljött ezeknek az ideje. De nem is az idő miatt nem történtek meg eddig ezek. Az a helyzet, hogy házasodnánk is akár, de én nem akarok lagzit, páromnak meg igazából mindegy. Részben anyagi okok miatt is, nincs ennyi pénzünk fölösben. Az én családom szegény is nagyon, úgyhogy az árát sem hozná vissza. Másrészről ez a szokásos táncikálós piálós lagzi nem a mi világunk. Több esküvőn voltunk már együtt, de egyiken sem éreztük annyira jól magunkat. Pont a sajátunkon nem szeretnénk ezt érezni. Szerintetek nagyon megharagudnának a rokonok ha igazából nélkülük, és lagzi nélkül házasodnánk?

2020. dec. 3. 07:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelhető, h mi még mindig együtt lennénk a volt feleségemmel, ha nem tartunk nagy esküvőt, és csak mi veszünk részt rajta.:)

Az egyik rokon próbált poénkodni az esküvőn, ami szerintem nem volt túl vicces. A poénos beszóláson a volt feleségem sokáig duzzogott, aztán már engem is hibáztatott érte. Aztán végül ez a momentum is casus belli lett.

Hidd el, nincs szükségetek egyetlen rokonra sem, hogy jól "behúslevesezve" elkezdjék osztani az észt. Jó az, ha csak ti vagytok, és nem kell aggódni olyanok miatt, hogy például:

"vajon jól érzik magukat a vendégek?"

"vajon lesz elég kaja, pia?"

"ugye nem fog senki túlságosan bekávézni, hogy botrányt csináljon?"

"vajon minden vendég el tud jönni?"

... stb

Magatok miatt házasodjatok, ne a rokonságnak mutassátok;)

Hajrá és majd sok boldogságot!:)

2020. dec. 3. 13:17
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, megharagudnának-e a rokonaid, nem ismerem őket. Abból, hogy "tolnak" titeket bármilyen irányba, vagyis beleszólnak a dolgaitokba, arra következtetek, hogy valószínűleg zokon vennék. Ami a ti szempontotokból irreleváns. Az az ő véleményük, ez meg a ti esküvőtök. Olyan lesz, amit szeretnétek. És persze, ami megfelel a hatályos rendeleteknek, ami szintén nektek kedvez. Jó hír: a piálás és szar zenére ugrabugrálás nem feltétele jogilag a házasságnak. Szerencsére férj és feleség lesztek a dokumentumok aláírása után ízléstelen hacacáré nélkül is. A rossz hír,hogy ha már most nem tudjátok egységesen, határozottan képviselni az álláspontotokat és bármilyen mértékű beleszólást, véleményezést eltűrtök az életetekről, az nem lesz egy hosszú, boldog házasság, sorry. Az elején kell nagyon világosan,határozottan meghúzni a határokat. Van egy mondás: Amilyen az esküvő, olyan lesz a házasság. Ez teljes mértékben igaz. Szóval házasságra készülve nem az a jó kérdés, hogy mit szólnak a rokonok. Ők tehetnek egy szívességet, ha nem elég intelligensek, hogy tudják, hol a határ. Nektek pedig ez a hozzáállás kevés lesz a házassághoz, úgyhogy nem erőltetném, míg felnőtt módjára nem tartjátok kezetekben az életeteket.
2020. dec. 3. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!