Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnénk ha a lányunk kevesebb időt töltene mobilozással, de ezt megnehezíti hogy a férjem is éjjel-nappal is a mobilját nyomkodja. Korlátozhatom az ő idejét is? Ti hogy reagálnátok?
A nagyobbik lányunk iphone-ján beállítottuk a Képernyőidő programot, de azóta folyamatos hiszti meg ellenkezés van. A fő érve az, hogy az apja is rengeteget lóg a mobilján.
Alapvetően próbáljuk racionális elvek mentén nevelni, tehát a "mert apád már felnőtt", nem állja meg a helyét, próbáltuk azzal magyarázni, hogy a munka miatt, stb. Aztán megnéztem a férjem telefonján a képernyőidőt és elszörnyedtem,
átlagosan napi 6 óra amiből 2 óra social media és 1.5 óra játék.
Hozzá kell tenni ő egy igazi "kocka", és tényleg 5 percenként jön vmi értesítés, vagy megnéz vmit, de pl. a social media az egy pótcselekvés, és a játéknál is eltölthetné hasznosabban az időt
Felvetetettem, hogy az ő mobilján is állítsuk be a képernyőidő programot de olyan rosszul reagált rá hogy eléggé meg is bántott. Meg terelt, nem nagy ügy, meg majd kevesebbet csinálja, stb. Hiába beszélünk róla eltereli a problémát.
Egyébként napi 30 perc Közösségi média és 30 perc játék van beállítva a lányunk telefonján, ezt szeretném beállítani a férjemnek is. Szerintem ennyi bőven elég bárkinek.
Lehet én rontottam el? Mások is kiakadnának ezen? Most jobb lenne, ha azzal nyaggatnám h menjen el pszichológushoz? Nem lenne egyszerűbb beállítani egy időkorlátot aztán kész?
Nyilvan lehetet volna maskent kezelni, pl megkerdezni a lanyat h o mennyit tart fairnek nek csak hasrautni vagy egyeztetni elobb a ferjjel ugyanakkor a kerdezonek jo szandekai vannak es nem hiszem h ez nem lenne megbeszelheto egy hazassagban. Viszont egy kozeli intim kapcsolatban sztem konnyebb elfeljteni a másik hatarait es valamilyen szinten nem figyelembe venni az erzeseit uh lehet ez tortent itt is.
13-as,
mint ahogy írtam valahol feljebb, már most meglátszik a lányom jegyein h kevesebbet mobilozik. a szeptembert olyan rossz jegyekkel indította (illetve egyéb problémák is voltak) hogy kb 1 hónapja vezettük be ezt a képernyő idő programot és azóta tényleg javult a helyzet.
szobájában nem tart rendet (létezik egyáltalán olyan tizenéves aki rendet tart?) és a házimunkában is csak akkor segít, ha 15-ször megkérem.. viszont mondjuk most már meg tudom mondani neki, hogy ha megcsinálja ezt-azt, vagy rendet rak, akkor plusz időt kap a mobilozásra (ezt lehet külön engedélyezni)
nyilván örülnék, ha magától segítene, de őszintén szólva, mióta nincs a nonstop mobilozás, többször jön magától. ja és arról nem is beszélve, hogy nem lehet úgy takarítani, h 3 percenként írnod kell valakinek. lehet persze, de a 20 perces házimunka 2 órás lesz. és akkor a tanulásról, ami meg egy folyamatos koncentrációt igénylő dolog, ne is beszéljünk.
Mondjuk annyi fejlemény van, h a férjem ma reggel odajött h talán mégis igazam van. Ugyanis éjszaka hajnali 3ig mobilozik és nem tud aludni tőle. És szeretné ha segítenék neki kicsit leszokni.
10 perc múlva megint a mobilját nyomkodja. Mikor kikapom a kezéből már megharagszik rám, mintha elfelejtette volna amit előtte mondott.
Most őszintén, akkor hogy segítsek neki? A pszichológus az az utolsó utáni dolog, tehát sztem előbb tudom kikapcsoltatni az internetet mint h ő pszichológushoz menjen.
Rendben, így értem a problémát. Akkor viszont ezzel kell indokolni és egyezséget kötni, hogy akkor mobilozhat, ha megcsinálta a dolgait.
Szerintem vedd el tőle és csak akkor add vissza, ha mindent megcsinált.
A vacsora közbeni mobilozást én mondjuk alapból tiltanám, szerintem az a bunkóság egyik tetőfoka.
Olyat is tudsz egyébként beállítani, hogy csak bizonyos applikációkat tudjon elérni. Tehát a tanuláshoz szükséges appokat használhatja, de a közösségi média le van tiltva
Olyat is tudsz egyébként beállítani, hogy csak bizonyos applikációkat tudjon elérni. Tehát a tanuláshoz szükséges appokat használhatja, de a közösségi média le van tiltva
Pontosan. Ez a lényeg, erre való a Képernyő idő alkalmazás. Minden Iphone-on van. Ezt írtam a kérdés legelején, hogy csak a közösségi média és a játék van letiltva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!