Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy használjátok a férjezett neveteket a hétköznapokban? A teljes nevet végigmondjátok?
Kötőjelesen vettem fel a férjem nevét, de eleinte megszokásból mindig a lánykori nevemen mutatkoztam be, most pedig legtöbbször a férjem vezetéknevét használom a keresztnevemmel. Kötőjelesen túl hosszú végigmondani, pedig nekem a lánykori nevem nagyon rövid (pl. Nagy Éva).
Ti hogy használjátok a hétköznapokban a neveteket? Megbántátok hogy úgy vettétek fel?
Én "X-né HJ" vagyok. Azért szeretem így a nevemet mert sokkal dallamosabb mintha kötőjeles lennék. A lánykori nevem nagyon egyéni. Nem jön szembe velem a vezetéknevem általában. Ha valakinek nem igazán akarok bemutatkozni
-nem akarom ,hogy jobban megismerkedjünk, szóval távolságot akarok tartani akkor Xné-ként mutatkozom be. Szeretem ezt használni szignózáskor is. Hivatalos ügyeknél a teljes nevemet végigmondom. A barátaimnak illetve a nekem szimpatikus embereknek viszont a lánykori nevemet mondom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!