Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férfi és a nő neve is kötőjeles, akkor a gyerekük milyen vezetéknevet (neveket) kaphat?
Mindig érdekeltek a nevek. Bár nem vagyok érdekelt, ezen már többször elgondolkodtam, társaságban is volt téma. Szóval, lassan felnő az a generáció akik megkapták az apjuk illetve az anyjuk vezetéknevét is. Pl: Kiss-Varga Evelin. Ha Ő hozzámegy a szintén hasonló elv szerint elnevezett Farkas-Kovács Krisztiánhoz akkor az Ő gyereküknek mi lesz a vezetékneve?
Úgy tudom 2 vezetékneve lehet egy embernek Magyarországon.
A szülők közös házassági neve, tehát a példád szerint Farkas-Kovács vagy Kiss-Varga lenne a logikus, mert ugye családnév csak kéttagú lehet, mint írod is.
21 L
Lehet az apja után Farkas-Kovács, vagy az anyja után Kiss-Varga.
Egyébként ha dupla vezetéknevű házasodik dupla vezetéknevűvel, akkor szerintem változtathat nevet és lehetne Farkasné Kiss-Varga Evelin, vagy Farkas-Kiss Evelin.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!